Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція боротиметься за всі комітети Ради

Середа, 29 травня 2002, 12:35
Народний депутат Олександр Турчинов (фракція Блоку Юлії Тимошенко) вважає, що для збереження балансу політичних сил у Верховній Раді необхідно віддати керівництво всіх парламентських комітетів опозиції.

"Для того, щоб балансувати ситуацію, коли політична меншість фактично узурпувала владу в парламенті, необхідно, щоб опозиція мала всі комітети", - заявив Турчинов в інтерв'ю журналістам у середу.

За його словами, фракція БЮТ збирається звернутися з такою пропозицією до "четвірки" (фракції "Наша Україна", Соцпартії, Компартії та БЮТ).

Турчинов сподівається, що чотири фракції "зроблять правильні висновки" з ситуації, що склалася внаслідок голосування по керівництву парламенту. "Якщо цей варіант не пройде, наша фракція не буде голосувати за будь-які постанови, внесені Литвином або людьми з оточення президента", - підкреслив Турчинов.

Як стало відомо, лідери "четвірки" в середу збираються провести зустріч для обговорення можливості проведення в Верховній Раді рішення про те, що керівні посади в усіх парламентських комітетах розподіляються між фракціями "Наша Україна", Компартії, Соцпартії і БЮТ.

Про це повідомив представник КПУ Адам Мартинюк.

У той же час, за його словами, для прийняття такої постанови необхідно залучити позафракційних депутатів, щоб забезпечити 226 голосів, необхідних для прийняття такого документа.

"Я особисто вважаю такий варіант цілком вірогідним", - підкреслив Мартинюк.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування