Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не виключає початок процедури відставки Кінаха та Литвина

Середа, 29 травня 2002, 13:50
Віктор Ющенко заявляє, що "Наша Україна" може "прийняти рішення" про "висловлення недовіри" новообраному керівництву парламенту, а також уряду. "Я цього не виключаю", - заявив він на прес-конференції у середу.

Водночас він зауважив, що якщо такі кроки і будуть зроблені, то тільки у відповідності до регламенту Верховної Ради України. "Ми хотіли б мати не шантажну поведінку, мати державницьку позицію і поводити себе достойно", - сказав Ющенко.

Відповідаючи на питання про бажання очолити уряд, Ющенко зауважив, що він "як народний депутат, ні на що не претендує". Свою місію він бачить у тому, щоб "сформувати прозорий баланс влади".

Ющенко висловив переконаність, що парламентські сили ще повернуться до проекту договору про спільні дії, запропонованого "Нашою Україною". "Рано чи пізно Україна прийде до того, що парламентські вибори закінчуватимуться відставкою уряду", - зазначив Ющенко.

Оцінюючи події навколо обрання спікером Володимира Литвина, Ющенко назвав це "політичною кризою", яка відбулася через "помилкові підходи ігнорування результатів виборів та узурпацію влади". "Ми не виграли, але і не програли. Те, що відбулося – це спосіб життя влади". На думку Ющенка, напередодні у парламенті "чинилася наруга над симпатіями виборців так само, як і в березні 2002 року".

"Найголовнішим драматизмом" вважає Ющенко, було те, що після виборів не вдалося створити систему балансів між органами влади та "все було замінено на дискусію про потрфелі".

Відповидаючи на питання, чи готовий він після цього визнати себе опозицією, Ющенко наголосив, що "Наша Україна" є "альтернативною силою" до влади.

Оцінюючи рішення семи членів "Нашої України" підтримати Володимира Литвина, Ющенко зауважив, що це стало їхньою "особистою трагедією". "Я не жалкую з того, що відбулося (7 депутатів були виключені з фракції напередодні), жаліти потрібно самих депутатів. Як там у пісні? "Если жена уходит к другому, то неизвестно, кому повезло…" Ющенко зауважив, що сповідує принципи прозорої політики, і тому було публічно оголошено про виключення членів фракції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...