Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітети опозиції фракція влади віддавати не збирається - Волков

Середа, 29 травня 2002, 14:09
Народний депутат України Степан Гавриш (позафракційний) вважає цілком вірогідним розподіл всіх комітетів Верховної Ради між фракціями "Наша Україна", Компартії, Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко.

"Це цілком справедливо", - сказав Гавриш у середу. Він також зазначив, що у цьому випадку "можливий консенсус між силами, які обрали керівництво парламенту, і силами, що розподілили між собою комітети".

На думку Гавриша, через систему профільних комітетів чотири політичні сили зможуть впливати на рішення Верховної Ради.

Тим часом член фракції "Єдина Україна" Олександр Волков вважає, що розподіл парламентських комітетів повинен пройти між всіма фракціями.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у середу, підкресливши, що народним депутатам "потрібно заспокоїтися" і зрозуміти те, що відбулося у Верховній Раді. Волков також підкреслив, що на сьогоднішній день вже обране керівництво Верховної Ради, а також сформована опозиція, оскільки у вівторок "і ліві, і праві пішли в опозицію до влади".

Він також висловив думку, що Верховній Раді необхідно зробити перерву у роботі до вівторка для того, щоб депутати "порадилися, як поділити комітети".

На думку депутата, представникам опозиції також необхідно надати керівництво у комітетах парламенту: "якщо вони хочуть працювати, нехай працюють".

Волков підкреслив, що лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко був правий, коли говорив, що керівництво Верховної Ради повинне бути у руках сили, яка перемогла на виборах. За його словами, у вівторок перемогла "Єдина Україна", тому, відзначив депутат, "чому вона повинна віддавати керівництво комітетів у руки опозиції".

Разом з тим, на думку Волкова, якщо представники опозиційних фракцій захочуть отримати комітети і працювати в них, то з ними треба домовлятися.

Як повідомлялося, лідери "четвірки" збираються домагатися керівних постів у парламентських комітетах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування