Рада Європи повертається до справи Гонгадзе

Середа, 29 травня 2002, 14:41
В середу Кабінет Міністрів Ради Європи вкотре повернувся до розгляду ситуації навколо розслідування вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе. У Стразбурзі не задоволені тим, що Генеральна Прокуратура України мовчить про хід розслідування цієї справи. У свою чергу це створює враження, що слідство штучно затягується.

Цю думку поділяє депутат від Данії Ханне Северінсен - доповідач з українських питань від моніторингового комітету ПАРЄ, яку також запрошено взяти участь у засіданні Кабінету Міністрів РЄ у Страсбурзі.

За день до цього засідання до нового керівника КМ РЄ, міністра закордонних справ Люксембургу пані Лідії Польфер звернулися чотири журналістські організації, із проханням посприяти у створенні міжнародної комісії з розслідування вбивства Гонгадзе.

У листі, підписаному Ейден Уайт, Генеральним секретарем Міжнародної Федерації Журналістів (IFJ), Джеремі Діар, Генеральним секретарем Національної спілки журналістів Об'єднаного Королівства та Ірландії (NUJ), Робером Менаром, Генеральним секретарем Репортерів без кордонів (Reporters sans frontiиres - RSF), Аллою Лазарєвою, Президентом Інституту Масової Інформації (ІМІ), зокрема, зазначено: "Ми просимо вас, без подальших зволікань та згідно з рекомендацією ПА № 1538 (2001), офіційно просити країни-члени направити експертів для участі у розслідуванні. Ми також чекаємо вашого підтвердження, що незалежне розслідування буде проведене до того, як моніторингова процедура стосовно України буде повторно розглянута."

IMI

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News