Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр внутрішніх справ заявляє про несерйозність свідчень Жира про загибель Малєва

Середа, 29 травня 2002, 15:38
Свідчення колишнього депутата Олександра Жира відносно загибелі керівника державного підприємства "Укрспецекспорт" Валерія Малєва "не є серйозними", заявляє міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов.

Напередодні Жир дав свідчення слідчому відділу Міністерства внутрішніх справ України у справі загибелі Малєва.

Рішення запросити Жира для свідчень правоохоронці прийняли у зв'язку з його неодноразовими заявами про те, що йому відомі обставини загибелі Малєва.

6 березня цього року керівник "Укрспецекспорту" Малєв загинув в автокатастрофі. Наступного дня, виступаючи з трибуни парламенту, голова Тимчасової слідчої комісії з розслідування справи Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ Олександр Жир заявив, що Тимчасова слідча комісія має матеріали, що свідчать про причетність президента України Леоніда Кучми до постачання зброї в держави, "щодо яких є відповідні рішення міжнародних організацій".

За словами Жира, ця інформація міститься на плівках майора Миколи Мельниченка. Зокрема, на плівках зафіксована розмова між президентом України і головою "Укрспецекспорту" Малєвим. Жир зазначив, що комісія не має інформації і не може сказати, чи аварія, в яку потрапив Малєв, була випадковістю чи ні, але те, що президент знав ще 4 дні тому про намір комісії оприлюднити інформацію про торгівлю зброєю, Жир упевнений.

МВС категорично заперечує версію про те, що ДТП, в якій загинув директор "Укрспцекспорту" Малєв, могла бути організована навмисно.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування