Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідери четвірки не визнають Литвина спікером?

Четвер, 30 травня 2002, 10:58
З часу обрання Володимира Литвина головою Верховної Ради йому жодного разу не вдалося зібрати погоджувальну раду у повному складі. Як повідомив в.о. голови "Єдиної України" Сергій Тігіпко, Литвин чотири рази скликав погоджувальну раду, але на неї приходили лише лідери двох фракцій, представлених у керівництві парламенту – "Єдиної України" та СДПУ(О).

Прогнозуючи подальші кроки парламенту, Тігіпко зазначив, що спроби розділити керівні посади у комітетах, не враховуючи інтереси всіх фракцій, "є шляхом у нікуди". За його словами, "Єдина Україна" також підготувала свій проект постанови, де керівництво комітетів розподілено між двома фракціями та незалежними депутатами, однак вони вирішили не вносити цей пакет.

"Є шанс домовитись і зробити розподіл голів комітетів у форматі шести", - зазначив Тігіпко. За його словами, у такому разі "Єдина Україна" та СДПУ(О), як фракції, представлені у президії Верховної Ради, могли б поступитися рядом портфелів.

Тігіпко також додав, що вважає нереальним обрання голів комітетів за формулою четвірки. "Мені відомо, що є люди, які відмовилися від запропонованих посад, і проситимуть зняти їх кандидатури", - зазначив він. У такому випадку, згідно з регламентом, не може голосуватися і весь пакет запропонованих кандидатур.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування