Можливо вже у четвер постане питання про відкликання Литвина

Четвер, 30 травня 2002, 11:42
"Четвірка" фракцій збирає підписи за відсторонення керівництва Верховної Ради, повідомив в інтерв'ю журналістам лідер КПУ Петро Симоненко.

Він підкреслив, що керівництво парламенту було обрано поза законом і поза нормами демократії, і тепер народні депутати мають захистити свої конституційні права.

За словами Симоненка, зараз у парламенті спостерігається ситуація, коли Голова Верховної Ради Володимир Литвин "намагається гнути через коліно Верховну Раду", повідомляє УНІАН.

Народний депутат Юрій Луценко (СПУ) повідомив, що члени фракції СПУ вже підписались під проектом постанови про відсторонення керівництва парламенту. Він не виключає, що вже о 16.00 четверга це питання буде винесено на розгляд сесійної зали.

Луценко зазначив, що у мотивувальній частині проекту постанови "четвірка" посилається на неспроможність Литвина організувати конструктивну роботу Верховної Ради.

Втім, постійний представник президента України в Верховній Раді Олександр Задорожний вважає нереальною можливість відкликання керівництва парламенту. У інтерв'ю журналістам Задорожний зазначив, що це питання "не має жодних шансів бути внесеним до порядку денного роботи першої сесії".

За його словами, рішення про відкликання керівництва парламенту ухвалюється шляхом голосування, а у "четвірки" немає потрібних для цього 226 голосів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідно до регламенту, пропозиції про відкликання керівництва Верховної Ради можуть вноситися не менш ніж 150 депутатами (1/3 від їх фактичної кількості). При цьому, сказав депутат, підписи парламентарів під постановою про відкликання керівництва парламенту не можуть бути відкликані. Після цього питання про відкликання керівництва парламенту має бути внесене до порядку денного не менш ніж 226 голосами.

Задорожний переконаний, що голова парламенту Володимир Литвин "вчинив правильно", коли не поставив на голосування проект постанови про обрання керівництва комітетів, внесений "четвіркою" фракцій. За його словами, цей документ "абсолютно не відповідає регламенту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News