Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єді" "справедливо" слід віддати 10 комітетів - Задорожний

Четвер, 30 травня 2002, 12:37
Фракція "Єдина Україна" може претендувати на 10 парламентських комітетів, заявив в інтерв'ю журналістам у четвер постійний представник президента України у Верховній Раді Олександр Задорожний.

Однак, уточнив він, не виключені й інші позафракційні думки з цього питання. За словами Задорожного, фракції "Єдина Україна" і СДПУ(О) виступають за обов'язкову участь усіх парламентських сил у переговорному процесі з питання розподілу керівних посад у комітетах.

У той же час, сказав депутат, щоденні засідання погоджувальної ради для проведення консультацій з цього питання вимушені постійно закриватися відразу після відкриття його через відсутність лідерів парламентської "четвірки".

"Єдина Україна" і СДПУ(О) вважають, що комітетські портфелі повинні бути розподілені пропорційно представництву парламентських сил, сказав Задорожний. При цьому, заявив він, росте число депутатів, переконаних у необхідності розподілу комітетських портфелів "справедливо".

Задорожний нагадав, що раніше у ході переговорів пропонувалося "віддати" фракціям "Наша Україна" й "Єдина Україна" по три комітети "першої категорії". На його думку, це було б справедливо.

Задорожний пояснив, що у парламенті 4 комітети "мають ознаки виконавчої влади" - бюджетний комітет; комітет з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією; регламентний комітет і комітет з питань правової політики. Всі інші комітети, за його словами, другорядні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування