Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" збирається оголосити перемир'я "Єді" для обрання керівництва комітетів?

Четвер, 30 травня 2002, 13:21
Члени фракції "Наша Україна" прогнозують нерезультативне голосування за проект постанови, який передбачає розподіл керівних посад у комітетах між чотирма фракціями.

Як повідомив після засідання фракції Юрій Костенко, Віктор Ющенко запропонував підтримати це голосування, однак, вважає лідер УНР, можливість набрати 226 голосів є сумнівною через відсутність підпису Блоку Тимошенко під даним документом.

За словами Костенка, "Наша Україна" "пропонує свою логіку організації роботи Верховної Ради, яка стосується як керівництва парламенту, так і коаліційного уряду". Він повідомив, що фракція "пропонує провести переговори" у рамках Договору про спільні дії з усіма парламентськими силами. Костенко зазначив, що перед обранням Володимира Литвина "угода була близька до підписання, але у когось не витримали нерви, у когось не вистачило рішучості".

Лідер підгрупи "Солідарність" Петро Порошенко також повідомив журналістам, що "більшість фракції "Наша Україна" буде голосувати за цей пакет, однак перспективи його проходження є нереальними" через недостатню кількість голосів у чотирьох сил.

Порошенко також повідомив, що "Наша Україна" пропозиції у рамках Угоди про спільні дії "не відкликала" і готова обговорювати "кадрові рішення у форматі цього документу". "Розподіляти посади без формалізації відносин – це крок назад, у 1994 рік", - зазначив він і додав, що передумовою для проведення переговорів є припинення тиску на народних депутатів.

Член фракції "Наша Україна", політолог Микола Томенко також зазначив, що проект постанови про розподіл керівних посад у комітетах "поки не набирає" необхідних 226 голосів.

На його думку, внесення цієї постанови зумовлено тим, що після обрання керівництва Верховної Ради "четвірка" мала зробити якийсь крок, що демонстрував би домовленість між парламентською опозицією. "І така постанова засвідчує, що опозиція існує", - зазначив Томенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування