БЮТ і в п'ятницю буде виламувати руки Литвину

Четвер, 30 травня 2002, 19:12
Фракція Блоку Юлії Тимошенко наполягає на прийнятті постанови про розподіл керівництва комітетів Верховної Ради, запропонованого "четвіркою" (фракції "Наша Україна", Соцпартії, Компартії і БЮТ), заявив у четвер в інтерв'ю журналістам представник фракції Олександр Турчинов.

Турчинов підкреслив, що або Верховна Рада підтримає постанову "четвірки" для того, щоб забезпечити баланс сил у парламенті, або Верховна Рада "прийде до ситуації, що у комітетах повториться розподіл сил, існуючий сьогодні у залі".

На його думку, у другому випадку комітети "будуть не здатні розглядати законопроекти, а Верховна Рада - їх приймати". "Буде жорстке протистояння і не буде тієї противаги сил, яка дасть Верховній Раді нормально працювати", - підкреслив депутат.

Разом з тим, Турчинов зазначив, що вже не може бути досягнута домовленість між шістьма фракціями, оскільки в президії Верховної Ради представлено тільки дві з них. Саме коли чотири фракції будуть представлені у комітетах "можливий баланс сил в Верховній Раді", підкреслив він.

За його словами, у ситуації, коли комітети і президія будуть монополізовані, всі інші політичні сили "відстороняться від роботи в парламенті". Це приведе "до перманентної кризи" і протистояння в залі, вважає депутат.

Турчинов також зазначив, що внесення змін у запропоновану "четвіркою" постанову про розподіл керівництва в комітетах можливе з урахуванням пропозицій позафракційних депутатів для того, щоб забезпечити 226 голосів для результативного голосування по цьому проекту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування