Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз оцінив Литвина у п'ять балів

П'ятниця, 31 травня 2002, 10:27
Уповноважений представник фракції "Наша Україна" Віктор Пинзеник заявляє, що "четвірка" не буде у п'ятницю вносити свого проекту постанови про обрання керівництва комітетів.

В інтерв'ю журналістам Пинзеник зазначив, що нова постанова від "четвірки" (фракції "Наша Україна", Соцпартії, Компартії і Блоку Юлії Тимошенко) не готова.

Він також зазначив, що на сьогодні склалася "патова ситуація", і потрібно шукати рішення для обрання керівництва парламентських комітетів.
На питання журналістів, чи збирається "четвірка" вступати в переговори з "Єдиною Україною" і СДПУ(О), Пинзеник висловив думку, що для цього вже втрачено момент.

Разом із тим лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз висловив думку, що "четвірка" могла б знайти розв'язання цього питання і погодити його з усіма фракціями.

Мороз пропонує взяти за основу систему балів розподілу посад у парламенті. За його словами, посада голови Верховної Ради "оцінюється у п'ять балів", першого віце-спікера - у 4 бали, заступника - у 3 бали, керівника апарату парламенту - у 2 бали, посада глави комітету - в 1 бал і у півбала - посада першого заступника глави комітету.

При цьому лідер СПУ нагадав, що дві фракції - "Єдина Україна" і СДПУ(О) представлені у президії парламенту. Таким чином вони набрали вже 12 балів.

На думку Мороза, у рамках шести фракцій "Єдина Україна" й СДПУ(О) можуть претендувати на посади шести голів комітетів і шести перших заступників голів комітетів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування