Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Все йде за планом

П'ятниця, 31 травня 2002, 10:43
У перенесених матчах 24-го туру обидва лідери чемпіонату "Динамо" та "Шахтар" отримали нелегкі перемоги над "Дніпром" та "Поліграфтехнікою" відповідно. І тим самим гранди ще більш загострили боротьбу за "золото" чемпіонату, кульмінацією якої стане матч 3 червня між динамівцями та шахтарями в Донецьку. Проте, про все по порядку.

"Шахтар" зустрічаючись на виїзді з "Поліграфтехнікою" в Олександрії зумів вирвати перемогу завдячуючи точному удару сенегальця Ндіяе, і це при тому, що гірники вели в рахунку 1:0 після точного удару головою Попова. Кінцевий же результат гри 2:1 на користь команди Невіо Скали.

Матч у Києві між "Дніпром" та "Динамо" обіцяв бути напруженим, згадуючи зустріч цих команд на фініші минулого чемпіонату, коли динамівця лише в останні хвилини гри вдалося вирвати перемогу, а з нею і чемпіонство. І згадуючи останні слова керівників "Динамо" та "Шахтаря" про стимулювання, не останнім, більш за все, в цій грі був і грошовий аспект.

Хоча й без цього обидві команди провели доволі цікавий та насичений небезпечними моментами матч, який проходив під постійний акомпанемент дощу.

Дніпропетровці розпочали гру надто жваво, змусивши динамівців притиснутись до воріт, і одна з атак "Дніпра", якби не довгі ноги Гавранчича, що у підкаті вибив м‘яч у Шелаєва, могла закінчитися для "Динамо" неприємно. А розпочав її колишній динамівець Максимюк, який на швидкості обійшов Дмитруліна та віддав передачу на Шелаєва, далі ви вже знаєте.

Після цього епізоду "Динамо" оговталося і вже до кінця гри не давало спокою ні Медіну, ні захисникам гостей. І як говориться гол почав назрівати вже після 10-ї хвилини матчу. Спочатку дуплетом вистрілив Мелещенко. У першому епізоді надійно зіграв Мєдін, а у другому дніпропетровців від голу врятувала поперечина. Під кінець першого тайму знову відзначився Мелещенко, який після передачі Белькевича обвів двох захисників, вийшов на ударну позицію... та чомусь віддав м‘яч під удар Пеєву, і болгар пробив, потужно, прицільно, але в ногу захисника, яку останній витягнув в шпагаті. І весь цей час біля воріт гостей постійно було спекотно. Проте до голу справа не доходила.

Другу 45-хвилинку розпочав небезпечним ударом Ідахор, але і цього разу врятував Мєдін, який у карколомному стрибку перевів небезпечний момент на кутовий. Стосовно Ідахора, то здавалося що він повністю випав з гри, принаймні було очевидно одне, що нігерієць на мокрому та слизькому полі почував себе, як на льодовому майданчику без ковзанів.

Коли вже час почав спливати не на користь "Динамо", виручив як завжди "Динамо" Белькевич, який з кутового віддав віверену передачу на Федорова, який, випередивши і захисників, і воротаря гостей, ударом головою вивів "Динамо" вперед. В хвилини, що залишилися, мали нагоди, щоб збільшити рахунок Мелещенко двічі та Шацьких, який вийшов на заміну замість Ідахора, проте рахунок на табло залишився незмінним 1:0 - чергова перемога чемпіонів України.

Отже, як і раніше, між "Динамо" та "Шахтарем" зберігається двохочковий відрив на користь киян, і вже гра в Донецьку між цими командами може розставити все на свої місця. Почекаємо...

Динамо – Дніпро – 1:0
Гол: Федоров 62
Динамо: 12.Рева, 2.Хацкевич, 5.Ващук(К), 6.Дмитрулін, 7.Мелащенко, 8.Белькевич, 11.Пеєв (Гіоане), 17.Федоров, 21.Ідахор (Шацьких), 26.Несмачний, 32.Гавранчіч
Дніпро: Медін, Поклонський, Грицай, Задорожній, Єзерський, Шелаєв, Зубченко, Максимюк, Валяєв, Полтавець, Мороз.

"Поліграфтехніка" - "Шахтар" - 1:2
Голи: Первак 51 - Попов 11, Ндіайе 71
Поліграфтехніка: Чопік, Бабіч, Мокрицький, Гаврюшов, Сахно, Первак, Шаран, Жілін, Козакевіч, Клименко, Андрієнко.
Шахтар: Шутков - Старостяк, Глевецкас, Ассан, Конюшенко - Тимощук, Попов, Бредун, Аліуце - Воробей, Бєлік.

післяматчева прес-конференція тренерів

b>Євген Кучерський, головний тренер "Дніпра":

- Майже все друге коло в нас немає чітко визначених нападаючих, а без нападаючих дуже складно грати не тільки в атаці, але й в обороні: як би не грала команда в обороні, усе одно коли-небудь буде допущена помилка.
Хлопці сьогодні намагалися, старалися як могли, грали у свою силу. У нас Валяєв, граючи півзахисника, наніс 4 удари по воротам суперника. Без виражених нападаючих, звичайно, дуже складно. От тому так і сталося : контратаки були рідкі, стихійні. В обороні зіграли, як змогли. За великим рахунком, гол ми пропустили необов'язковий: втратили момент при розіграші стандартного положення. Якщо узагальнити, то хлопці вижали з себе все.

- Ви сказали, що у вас зараз немає вираженого нападаючого. Чи значить це, що матчі чемпіонату, що залишилися , ви проведете в такому ж стилі, як сьогоднішній?

- Звичайно, тому що дозаявляти гравців ми права не маємо, а всі наявні в нашому розпорядженні нападаючі травмовані. Тому будемо виходити з того набору гравців, що є зараз у команді.

- Виходить, треба так розуміти, що матчі, що залишилися, ви не збираєтеся вигравати?

- Чому?

- Без яскраво виражених форвардів...

- Будемо будувати свою гру в розрахунку на більш активну гру наших півзахисників у нападі. Ми сподівалися, що сильніше зіграють Мороз, Полтавець, Максимюк. Але футболісти не завжди роблять на поле все те, що їм говорить тренер.

- Чи збирається "Дніпро" боротися за місце в Кубку УЄФА. Якщо це так, то чи варто очікувати якихось кадрових змін у команді в літнє міжсезоння?
Природно, ми будемо шукати, зміцнюватися. Ну а ті ігри, що у нас залишилися - три вдома, будемо грати тільки на перемогу і боротися до кінця.

Олексій Михайличенко в.о. головного тренера "Динамо":

- Ведучи підготовку до цієї гри, ми зіштовхнулися з відомими труднощами: дуже важко налаштовуватися на наступний матч чемпіонату психологічно після того, як у дуже тяжкій боротьбі ми програли фінал Кубка України. Це принесло якісь кадрові втрати - не зміг взяти участі у сьогоднішньому матчі Гусін, багато гравців не встигли відновитися як фізично, так і психологічно, але саме в таких іграх, як сьогодні і перевіряється характер і бійцівські якості команди. Мені здається, вони повною мірою були сьогодні продемонстровані.

Я хочу подякувати "Дніпро" за гарну змістовну гру, яку побачили глядачі в результаті сьогоднішнього єдиноборства. Звичайно, переглянувши останні ігри "Дніпра", ми бачили, що команда грає на контратаках, у команди є дуже гарна група швидких гравців, що із задоволенням біжать у контратаку і вміють це робити. Не випадково "Дніпро" бореться за срібні (малися на увазі бронзові прим.авт) медалі. Ігри між нами і цією командою завжди проходять у безкомпромісній боротьбі, досить згадати останню гру минулого чемпіонату - по своєму драматизмі вона, можливо, була схожа на фінал.

Когось виділити сьогодні з групи наших футболістів дуже важко, тому що кожний дістав із себе всі сили, що у нього були на даний момент. Головне - зробленно результат і тепер ми будемо готуватися до, напевно, вирішальної гри сезону, що пройде в Донецьку . І звичайно дуже важливо, що до цієї гри ми підходимо після позитивного результату в Києві.

- Як ви будете будувати свою гру проти "Шахтаря", від конрактаки чи по іншому?

- Сама гра представляє з себе набір тактик, у якийсь момент потрібно зіграти від оборони, у якийсь момент потрібно більш активно зіграти в атаці, тому зараз говорити про якусь конкретну тактику було б нелогічно. Йде підготовка й у залежності від того, у якому самопочутті будуть гравці, у якому самопочутті підійдуть до матчу травмовані, ми і будемо будувати план на гру.

- Який стан Косовского?

- Він поки ще не тренується.

- І в матчі з "Шахтарем", і сьогодні "Динамо" не змогло реалізувати безліч найреальнійших моментів біля воріт суперника. Це позв'язано з недостатньою кваліфікацією виконавців або з чимось іншим ?

- Ви вже протягом тривалого часу бачите в грі цілу групу гравців і у вас уже повинна була скластися думка про їхню індивідуальну майстерність. Я б не поспішав говорити, що цієї майстерності в них не вистачає. Так, може бути, є якісь психологічні проблеми, але було б дивно, якби їх не було в даній ситуації. Але я ще раз говорю, що в цих іграх на перший план виходять саме бійцівські якості і характер.

- Можна детальніше про характер ушкодження Гусіна?

- Там нічого серйозного немає. У Гусіна було ушкодження спини, що не давало йому працювати в повну міру на тренуваннях, тому він не готувався до сьогоднішньої гри. До того ж, це така тяжка травма, і думаю в наступній грі Гусін зможе нам допомогти.

В останніх матчах Олександра Головка не було в стартовому складі, сьогодні він в запасі. Чи не значить це, що нині конкуренція на його позиції велика і він не витримує її?

Говорити про це не варто, просто Олександр, швидко відновився після травми і провів лише одне передматчеве тренування, тому ми не були на 100% впевнені, що він готовий до сьогоднішньої гри.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: