Жовтяк вимагає оприлюднити Указ про звільнення Литвина з посади глави адміністрації Кучми

П'ятниця, 31 травня 2002, 11:47
Народний депутат, член фракції "Наша Україна" Євген Жовтяк планує звернутись до Президента України Леоніда Кучми з вимогою оприлюднити указ про звільнення Володимира Литвина з посади глави адміністрації Президента. Про це Жовтяк повідомив в інтерв'ю УНІАН.

Він наголосив, що "новоствореною більшістю Верховної Ради України не лише фактично, а й юридично керує адміністрація Президента України".

За словами Жовтяка, досі не оприлюднено Указ Президента про звільнення глави його адміністрації Литвина у зв'язку з обранням народним депутатом. Жовтяк підкреслив, що це означає лише одне - такого указу не існує, і Литвин фактично суміщає посади голови адміністрації Президента і Голови Верховної Ради. Жовтяк нагадав, що це заборонено Конституцією і законами України.

На початку травня засоби масової інформації повідомили, що Президент Кучма звільнив Литвина з посади глави АП. Прес-секретар Президента Олена Громницька підтвердила, що Кучма 29 квітня підписав Указ про звільнення Литвина у зв`язку з обранням його народним депутатом України. ЗМІ повідомили, що ЦВК 30 квітня зареєструвала Литвина народним депутатом України. Але Указу про звільнення досі не оприлюднено.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування