Об'єднанню Литвина й Ющенка заважає хтось третій. Тимошенко?

П'ятниця, 31 травня 2002, 14:16
Постійний представник президента України в парламенті Олександр Задорожний вважає, що "представники мікрофракцій" зацікавлені в тому, щоб найбільш численні фракції Верховної Ради - "Єдина Україна" і "Наша Україна" не домовилися про конструктивну роботу у парламенті.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" він висловив жаль з приводу того, що "вони (представники дрібних фракцій) дуже ефективно" спрацювали відразу ж після повідомлення про досягнення згоди між "Єдиною Україною" і "Нашою Україною" по розподілу парламентських комітетів.

Як відзначив Задорожний, сьогодні представники дрібних фракцій спрямовують процес таким чином, щоб спровокувати винесення фракціями "Єдина Україна" і СДПУ(О) свого "пакету", а потім "отримати можливість звинуватити ці дві фракції в екстремізмі й узурпації".

У той же час, відзначив Задорожний, лідери "Єдиної України" і СДПУ(О) "розуміють, що цього не треба робити, оскільки це ускладнить роботу Верховної Ради". "Ми хочемо поділитися", - підкреслив постійний представник глави держави у парламенті.

Повертаючись до оцінки пропозиції "четвірки" відносно розподілу керівних посад у парламентських комітетах постпред глави держави підкреслив, що при цьому "були використані невідомі, однак ефективні методи для того, щоб примусити "четвірку" винести на розгляд парламенту загальний "пакет" комітетських портфелів, який з тріском провалився".

За словами Задорожного, лідери "Єдиної України" і СДПУ(О) просили фракцію "Наша Україна" відмовитися від проекту постанови, схваленого "четвіркою", мотивуючи це тим, що він не набере достатньої кількості голосів, однак, після цього "тим, хто виступає за діалог між "Єдиною Україною" і "Нашою Україною" буде важко домовитися".

Він зазначив, що представники "Нашої України" "вагалися, однак Юлія Володимирівна (Тимошенко) натиснула", і проект був поставлений на голосування у середу і провалений. У той же час, на його думку, це "блокувало можливість конструктивних розмов між "Єдиною Україною" і "Нашою Україною".

Задорожний зазначив, що дискусія у сесійній залі у п'ятницю ще раз довела, що головною проблемою на сьогодні все ж залишається можливість досягнення домовленості між "Єдиною Україною" і "Нашою Україною" відносно розподілу парламентських портфелів.

За словами Задорожного, сьогодні конструктивні сили всередині "двійки" ("Єдина Україна" і СДПУ(О)) намагаються стримати винесення проекту постанови про розподіл керівництва всіх комітетів між собою, оскільки вважають, що це може заблокувати роботу парламенту загалом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування