Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура поки не може довести причетність Лазаренка до вбивств Щербаня та Гетьмана

П'ятниця, 31 травня 2002, 15:23
Досудове слідство у справі колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який начебто причетний до вбивств Євгена Щербаня та Вадима Гетьмана, станом на 24 травня 2002 року не закінчене. Про це офіційно письмово Генеральна прокуратура України повідомила адвокатів Лазаренка, які перед тим подали відповідний запит.

Тому "всі попередні заяви колишнього Генерального прокурора М.Потебенька та заступника Генерального прокурора М.Обихода про те, що начебто "зібрано досить доказів для звинувачення екс-прем'єра Павла Лазаренка в організації вбивства членами цього угрупування В.Гетьмана і Є.Щербаня" є протизаконними та неправдивими", - заявляють у листі адвокати Лазаренка Марина Долгопола та Віктор Ніказаков.

"Виступаючи на захист справедливості" адвокати заявляють, що "судовий процес, розпочатий Генпрокуратурою України у Луганську не має нічого спільного із законністю і правосуддям".

Автори листа також зазначають, що "Генеральна прокуратура України, всупереч чинному законодавству, не дозволяє" "знайомитись з матеріалами кримінальної справи". "Натомість, для провладних ЗМІ, зокрема, газет "Київські відомості", "Факти" та ін. ці матеріали є повністю доступними", - йдеться у листі. "ЗМІ, зневажаючи норми Конституції і чинного законодавства України друкують матеріали попереднього слідства, що є неприпустимим".

На думку захисників Лазаренка, "все, що відбувається навколо Луганського судового процесу, - спланована та добре організована протизаконна акція насамперед проти однієї особи – Лазаренка, якому дотепер офіційно не пред'явлено жодних обвинувачень".

"Категорично заперечуємо проти свавілля прокуратури та окремих ЗМІ і повідомляємо, що нами терміново вживаються всі можливі правові заходи стосовно вищезазначених незаконних дій. Ми звертаємося з вимогою до в.о. Генерального прокурора України М.Гарника щодо відповідного прокурорського реагування на дії посадових осіб прокуратури та ін. стосовно вищезазначених обставин", - зазначають автори листа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування