Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Французів зашаманили

П'ятниця, 31 травня 2002, 17:10
У Сеулі стартував 17-й і перший в третьому тисячолітті Кубок світу з футболу. Головний футбольний турнір чотириріччя вперше пройде виключно на азіатському континенті, і також вперше Кубок світу буде розіграний на території двох держав - Японії і Республіки Корея.

Організатори світової першості постаралися не образити господарів турніру і ухвалили "соломонове" рішення. Матч відкриття пройде в Південній Кореї, а фінальний поєдинок у Японії. Відкривати найбільшу спортивну подію року доручено діючим чемпіонам світу і дебютантам престижних змагань - у стартовому матчі зіграють Франція і Сенегал. Церемонія відкриття чемпіонату світу з футболу в Сеулі розпочалася грандіозною гала-виставою.

Приготоване південнокорейською владою спортивне свято розпочалося масштабним водним парадом на пролягаючій поряд зі стадіоном річці Ханган, а потім перейшло на спортивну арену. В урочистій церемонії, що відображала азіатський колорит, взяли участь близько 2500 артистів. А спостерігали за нею близько 70 тисяч чоловік, серед яких були декілька сотень глав держави і високопоставлених осіб з багатьох країн світу.

Церемонія відкриття виявила собою комбінацію багаторічної корейської традиційної культури і суперсучасних інформаційних технологій, повідомляє ІТАР-ТАРС. Водна феєрія, в якій брали участь 99 судів, розпочалася від столичного олімпійського стадіону "Чамсиль". Всі вони були прикрашені емблемами футбольного свята, що були, його логотипами, зображеннями трьох талісманів південнокорейської частини ЧС-2002, прапорами і різноманітними картинами.

Пасажиром одного з судів, що носить назву "Мир" виявилися популярний британський кіноактор Роджер Мур, більш відомий мільйонам шанувальників як агент 007 Джеймс Бонд, його дружина і 250 дітей з п'ятдесяти країн. Бонд прибув у Сеул як посол доброї волі ЮНЕСКО. Завершилася церемонія відкриття грандіозним фейєрверком, перед початком якого для тисяч глядачів продемонстрували своє мистецтво популярні співаки з Південної Кореї і Японії, повідомляє NTVru.com.

А тепер про футбол.

Напевно не був зайвим на матчі-відкритті чемпіонату світу зі збірною Франції та Сенегалу Верховний шаман сенегальців, який спеціально приїхав повболівати за свою команду, і щоб допомогти їй своїми шаманськими обрядами та піснями.

"Для того, щоб мої чари подіяли, мені немає потреби ходити на стадіон. Я буду відьмувати в готельному номері перед телевізором, цього досить. Буду ходити з кута в кут, і відганяти злі духи від наших воріт. Я працював зі збірною Сенегала і під час відбіркового турніру, і на розіграші Кубка Африки в Малі. Всюди нам супроводив успіх. Моє чаклунство не підведе мене і на цей раз. Але те, що французи будуть грати без Зідана це не моя робота. Я - добрий чарівник, додаю сили своїм гравцям, але ніколи не пристріваю суперника", - заявив Лінгель Нгойе Мбайе, головний чаклун Сенегалу.

Але це все містика, а ось те що діючі чемпіони світу французи у стартовій грі поступилися збірній Сенегалу з рахунком 1:0, яка в принципі не належить і до середняків світового футболу – це вже факт.

Вирішив же долю матчу єдиний гол Пап Буба Діопа на 30-ій хвилині, коли він виявився спритнішим у воротарському майданчику, за Бартеза та Петті. Без сумніву ще одним можливим відкриттям світового футболу стане нападаючий сенегальців Діуф який, був співавтором переможного голу сенегальців. А що ж французи. Та нічого.

Так, вони володіли територіальною перевагою, двічі спробували на міцність поперечину та штангу після пострілів Трезеге, але це футбол, і виграє не той хто кращає грає, а той, хто окрім вміння оборонятися ще вміє й забивати. Саме так зробила збірну Сенегалу, яка за весь матч створила декілька небезпечних моментів й реалізувала один, але на противагу цьому африканці "намертво" відстоювали свої ворота ,і одним із героїв гри можна назвати їх голкіпера Сільву, який постійно рятував свою команду.

Що ж, скоріш за все, що цей чемпіонат як розпочався з сенсації, так можливо і закінчиться нею, і нехай матч Франція-Сенегал не був надто видовищним, проте він нагадав всім нам, що свято футболу, яке, на жаль, проходить без збірної України, розпочалося й ім‘я йому чемпіонат світу.

Французам можна виправдовуватися, що мовляв не було Зідана, та й спекотно, але факт залишається фактом. Поразка в стартовому матчі при багатомільйоній аудиторії не додасть впевненості команді, яка збирається захистити титул чемпіона світу.

Франція – Сенегал – 0:1
Гол: Пап Буба Діоп 30

Франція: 16. Фабьєн Бартез, 3. Біксант Лізаразю, 8. Марсель Десайі, 15. Ліліан Тюрам, 18. Франк Лебеф, 4. Патрік Віейра, 6. Юрій Джоркаєфф, 17. Еммануель Петі, 12. Тьєррі Анрі, 20. Давід Трезеге, 11. Сільвен Вільтор

Сенегал: 1. Тоні Сілва, 2. Омар Даф, 4. Пап Малік Діоп, 6. Аліу Сіссе, 13. Ламін Діатта, 17. Фердінанд Колі, 10. Халілу Фадіга, 14. Мусса Ндіайе, 15. Саліф Діао, 19. Пап Буба Діоп, 11. Ель-Хадж Діуф

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...