Які фракції будуть створені на базі "Єди"?

Понеділок, 10 червня 2002, 14:10
Цього тижня на основі "Єдиної України" буде створено сім фракцій. Джерело у фракції "Єдина Україна" стверджує, що свої фракції створять депутатські групи Народно-демократичної партії, партії "Трудова Україна", Аграрної партії України, Партії регіонів України.

Плани створити фракції, за словами джерела УНІАН, також мають народні депутати Степан Гавриш (його група налічує приблизно 19 чоловік), Вадим Гуров (у його групі близько 25 депутатів) і Богдан Губський (приблизно 18 чоловік).

На підтвердження своїх слів співрозмовник нагадав заяву лідера НДП Валерія Пустовойтенка, який у ці вихідні у Дніпропетровську фактично заявив про готовність його партії створити у парламенті власну фракцію.

Водночас джерело наголосило, що всі фракції у разі їх створення входитимуть до міжфракційного об'єднання "Єдина Україна".

За словами джерела, швидше за все, офіційно повідомлено про створення вищезгаданих фракцій буде після обрання складу комітетів парламенту.

Водночас, лідер Компартії Петро Симоненко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" висловив припущення, що найближчим часом на основі фракції "Єдина Україна" буде створено як мінімум п'ять фракцій.

Симоненко переконаний, що розпад "Єдиної України" неминучий. За його словами, "розмови про створення кількох фракцій були", в тому числі, і з мажоритарниками, які не належать до жодної з партій, що увійшли до складу блоку "За єдину Україну".

"Наскільки це буде реалізовано - не беруся стверджувати, але мінімум п'ять – за кількістю партій, що увійшли до блоку, вони створять", - вважає Симоненко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування