Збірну Франції скинули з чемпіонського престолу

Вівторок, 11 червня 2002, 12:21
Вже екс-чемпіон світу збірна Франції, поступившись в останньому матчі групового турніру команді Данії з рахунком 2:0, безславно завершила свій виступ на Мундіалі, посівши у свої групі останнє четверте місце. Не допоміг французам і Зінедін Зідан, який вийшов на матч проти скандинавів.

Такого виступу французів не очікував ніхто, у трьох матчах підопічні Роже Лемерра зазнали двох поразок, від збірної Сенегалу та Данії та зіграли внічию 0:0 з Уругваєм. І взагалі сумно виглядає той факт, що на чемпіонаті французи не забили жодного м‘яча у ворота суперника, і це чемпіони світу та Європи. Пояснити це надто важко, хоча по грі, яку демонструвала французька команди вони на більше й не розраховували.

В іншому матчі групи Сенегал – Уругвай , відбулася ціла "злива" голів. Він закінчився внічию 3:3, що дозволило сенегальцям вийти в 1/8 фіналу. Відзначимо, що обидві команди забили в кожному таймі по три м‘ячі. Двічі це зробили футболісти обох команд з 11-метрової позначки, після призначення пенальті яких насправді не було, а деяким футболістам обох команд після завершення кар‘єри футболіста знайдеться місце і в цирку, тому що так майстерно падати можуть лише артисти. Могли вирвати перемогу на останніх хвилинах і уругвайці, проте удари Моралеса та Рекоби пройшли повз ворота голкіпера сенегальців Сільви.

Проте, якби там не було до 1/8 фіналу пробилася саме команда-відкриття чемпіонату, збірна Сенегалу, яка посіла друге місце в групі А. Першими після виграшу у французів стали датчани, на третьому місці уругвайці та четверта збірна Франції.

У 1/8 фіналу збірна Данії зустрінеться з командою, яка зайняла друге місце в групі F, а Сенегальці зустінуться з перожцем цієї групи. Нагадаємо, що групи F яку назвали "групою смерті" мають шанси вийти до наступного кола три команди: Англії, Швеції та Аргентини.

Група А

Данія – Франція – 2:0
Голи: Роммедаль 22, Даль Томассон

Сенегал – Уругвай – 3:3
Голи: Фадіга 20 – з пенальті, Діуп 26, 38 – Моралес 46, Флоран 69, Рекоба 88 – з пенальті

Остаточне турнірне становище команд в групі А

1. Данія – 7 очок

2. Сенегал – 5

1. Уругвай – 2

2. Франція - 1

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування