Комітет Томенка пропонуватиме поки не створювати Комісію зі справи Гонгадзе

Вівторок, 11 червня 2002, 18:55
Глава Комітету з питань свободи слова Микола Томенко планує звернутися до Верховної Ради з проханням не створювати комісію з розслідування справи Гонгадзе та інших резонансних злочинів до 14 липня, коли мають відбутися довибори до парламенту.

Томенко пояснив в інтерв'ю журналістам, що на довиборах у 35 окрузі братиме участь Олександр Жир, який очолював дану комісію у парламенті минулого скликання, тому "було б з моральної точки зору правильно, щоб Жир і далі був головою тимчасової слідчої комісії. При цьому голова комітету висловив переконання, що "Олександр Жир ще раз переможе на виборах".

Микола Томенко сказав, що у середу на засіданні комітету зі свободи слова ініціюватиме таке звернення до Верховної Ради України.

Томенко негативно поставився до постанови, зареєстрованої Блоком Тимошенко, про створення тимчасової комісії зі справи Гонгадзе та інших резонансних злочинів на чолі з Григорієм Омельченком.

"Однією з причин боротьби проти Олександра Жира на виборах до парламенту була його діяльність як голови цієї комісії. Навіть якщо опозиційні політики пропонуватимуть створити нову комісію, то тим самим опосередковано вони, на жаль, допомагатимуть владі не розкривати такі злочини", - зазначив Томенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News