Розпад "Єди" - початок президентських виборів

Середа, 12 червня 2002, 10:50
Розпад найбільшої в парламенті фракції "Єдина Україна" оцінюється в Україні, як початок приготувань до президентської виборчої кампанії. Таку думку висловив експерт Центру економічних та політичних досліджень ім.О.Разумкова Ігор Жданов.

Як вважає Жданов, розпад фракції "Єдина Україна" є абсолютно логічним з цілого комплексу причин, серед яких він назвав бізнесові інтереси різних груп та політичні амбіції окремих осіб: "Там дуже багато людей, які бачать себе кандидатами в президенти України і постає питання про їхню сумісність у межах однієї фракції".

Успіх та ефективність співпраці нових фракцій у межах створюваного ними міжфракційного об‘єднання політолог поставив у залежність від сили впливу президента Кучми, спікера Литвина, а також від можливого посилення позицій найвірогідніших претендентів на посаду президента під час виборчої компанії.

Нагадаємо, що про бажання створити окремі парламентські фракції вже заявили не лише лідери всіх партій, а також група позапартійних депутатів, що входять до "Єдиної України".

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування