Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЛІДСТВО СТОСОВНО МЕЛЬНИЧЕНКА ПРИПИНЕНЕ - БАГАНЕЦЬ

Четвер, 13 червня 2002, 10:21
Генеральна прокуратура України припинила слідство по карній справі стосовно колишнього офіцера охорони Миколи Мельниченка, повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

За його словами, слідство припинене у зв'язку з тим, що Мельниченко оголошений у розшук. "Незважаючи на те, що його місцезнаходження відоме, і ми двічі зверталися до США з клопотанням про екстрадицію екс-майора, у його видачі нам відмовляють", - відзначив заступник генерального прокурора.

Баганець повідомив, що свою відмову США мотивують тим, що між Україною й Америкою не підписана відповідна угода про екстрадицію.

Як повідомлялося раніше, кримінальна справа стосовно Мельниченка була порушена Генеральною прокуратурою України 4 січня 2001 року, а сам офіцер був оголошений в розшук. Екс-майор звинувачується у здійсненні двох тяжких злочинів - перевищенні влади і службових повноважень і розголошуванні державної таємниці. Новий Карний кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років за перший злочин і від 5 до 8 років позбавлення волі – за інший. Мельниченко також звинувачується у підробці документів.

Раніше йому інкримінувався ще один злочин - наклеп, але у зв'язку з декриміналізацією цього злочину новим УК, який набрав чинності з 1 вересня минулого року, була винесена постанова про закриття справи у цій частині.

Після оприлюднення аудіозаписів, ніби зроблених у кабінеті президента Леоніда Кучми Мельниченком, ряд опозиційних політичних сил звинуватили президента у причетності до зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, організації тиску на політиків, журналістів, суддів. Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом вбивства журналіста, однак злочин досі не розкритий.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування