Новий глава адміністрації - ще не новий президент, вважає Симоненко

Четвер, 13 червня 2002, 11:10
Лідер Компартії України Петро Симоненко не вважає, що з призначенням лідера СДПУ(О) Віктора Медведчука главою адміністрації президента "Банкова визначилася з наступником" нинішнього глави держави Леоніда Кучми.

В інтерв'ю журналістам у середу у Києві Симоненко підкреслив, що, на його думку, "парадокс полягає в тому, що у Банкової немає наступника". "Кучма цього не хоче, він створює передумови для того, щоб розглянути імовірність третього терміну обрання себе президентом країни", - сказав лідер комуністів.

"Тому він (Кучма) зараз більше думає про себе", - заявив лідер комуністів. Симоненко також вважає, що "сьогодні немає тієї політичної фігури, яка консолідувала б усю Україну".

Коментуючи перспективи подальшого існування у Верховній Раді "четвірки" (парламентські фракції Компартії, Соцпартії, Блоку Юлії Тимошенко і "Наша Україна"), Симоненко зазначив, що "четвірки" як такої не було: був політичний діалог, узгоджена позиція чотирьох фракцій з питання підготовки та участі в обранні керівництва Верховної Ради". За словами лідера комуністів, "внутрішні процеси, які відбувалися, ще раз переконали мене в тому, що "Наша Україна" не в змозі сьогодні якісно змінити ситуацію".

На думку Симоненка, блоки "Наша Україна" і "За єдину Україну!" - це одна й та ж політична технологія, направлена на те, щоб "в умовах певних протиборств вирішити питання зміцнення верхівки влади". "При цьому їх не цікавить, що завтра буде відбуватися в Україні, їх цікавлять тільки особисті проблеми", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування