Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура не хоче французької еспертизи таращанського тіла

Четвер, 13 червня 2002, 16:50
Генеральний секретар Міжнародної організації захисту свободи преси "Репортери без кордонів" Робер Менар у черговий раз звернувся до Президента України і Генеральної прокуратури із клопотаннями у якості представника потерпілої сторони у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

"Згідно із українським законодавством, я маю право свідчити, представляти докази і подавати клопотання. З метою пошуку істини і сприяння просуванню слідства я прошу вас дозволити мені ознайомитись зі змістом постанов про призначення експертиз і з висновками експертів, що проводили дослідження "таращанського тіла".

Лише після вивчення зазначених документів ми зможемо зробити висновок про реальну потребу нової експертизи і у разі потреби сформулювати наші запитання для нової експертизи. В якості представника потерпілої сторони я прошу вас надати мені можливість поставити питання експерту і визначити експертну установу для проведення такої експертизи." – зазначається у клопотанні на ім’я Миколи Гарника. У цьому ж документі Робер Менар висловив своє здивування з приводу того, що його попереднє клопотання від 15 травня 2002 року, у якому він просив призначити додаткову експертизу і пропонував співпрацю французького судово-медичного експерта, залишилось без відповіді.

У клопотанні на адресу Генеральної прокуратури Робер Менар як представник потерпілої сторони висловив прохання, ознайомити потерпілу сторону з результатами попередніх експертиз і допустити до участі у додатковій експертизі "таращанського тіла" французького експерта, як того просила мати убитого журналіста Георгія Гонгадзе. Репортери без кордонів готові взяти на себе витрати на приїзд і перебування на українській території французького експерта.

Стосовно інформації про намагання української влади залучити до проведення додаткової експертизи німецьких спеціалістів, на яку вже відреагувала Леся Гонгадзе, Робер Менар зазначив наступне: "Згідно з інформацією, оприлюдненою в Інтернеті, додаткова експертиза "таращанського тіла" була призначена іще на початку року і передбачала запрошення німецького спеціаліста для її проведення. Прошу Вас ознайомити потерпілу сторону зі змістом постанови Генеральної прокуратури про призначення цієї експертизи і списком питань, які будуть поставлені іноземним експертам."

IMI

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування