Незабаром в Бельгії буде підписано ордер на арешт Волкова?

Четвер, 13 червня 2002, 17:57
Інформація про п'ять судових засідань в Бельгії у справі з відмивання грошей народного депутата Олександра Волкова, про які заявляв сам Волков в інтерв'ю УП, є далекою від істини, стверджує слідчий бельгійської прокуратури Ерік Беккерс. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Нещодавно в інтерв'ю "Українській правді" народний депутат Верховної Ради України Олександр Волков заявив , що в Бельгії вже відбулось п'ять судових засідань, які стосуються, начебто причетності пана Волкова до відмивання через бельгійські банки "брудних грошей". Однак ці засідання ні до чого не привели, заявив тоді нардеп.

Представники бельгійської прокуратури, коментуючи заяву пана Волкова про "п'ять судових засідань" зазначили, що ця заява неправдива, або далека від правди,- уточнив слідчий прокуратури Ерік Беккерс. Він додав, що пригадує три засідання, які відбулись за ініціативою пана Волкова, коли він просив через своїх адвокатів розблокувати в Бельгії його банківські рахунки. Однак судді відхилили прохання українського народного депутата. Під час наступного – четвертого судового засідання першого рангу - суд побажав, аби пан Волков особисто прибув до Бельгії і постав перед очима бельгійського правосуддя.

На це народний обранець, за словами Беккерса, відповів протестом, і через своїх адвокатів подав його до апеляційного суду. Апеляційний суд також висловив бажання не лише через адвокатів, але й особисто познайомитись з Олександром Волковим. Однак і це прохання було зустрінуте протестом.

Після цього звинувачення проти народного депутата України попрямувало в судову палату, де схвалюються ордери на арешт (камер ван інбесхундігірстеллен). Засідання суддів цієї палати відбудеться незабаром.

У приватній розмові слідчий прокуратури Ерік Беккерс висловив переконання, що справа Волкова посувається добре і в правильному руслі. Слідчий бельгійської прокуратури дивується, чому український уряд, знаючи про заморожені величезні рахунки Волкова на території Бельгії, не просить її повернути ці кошти Україні. Беккерс вважає, що цей капітал - одержаний від продажу українського вугілля, яке є власністю України.

На питання брюссельського кореспондента Радіо Свобода, чи українські правоохоронці якось допомагали у викритті махінацій, в яких підозрюють Олександра Волкова, Ерік Беккерс відповів, що ще у 99-му році він у приміщенні міністерства юстиції Бельгії передав Генеральному прокуророві України Потебеньку через військового аташе України в Бельгії полковника Сергія Гмизу висновки розслідувань, а також попросив допомоги. Однак Потебенько запевнив свого бельгійського колегу, що українська прокуратура немає жодних відомостей про протиправну діяльність народного депутата.

На цьому правове співробітництво між Бельгією та Україною з даної справи припинилося.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...