Малєв заснув за кермом – доведено слідством

Четвер, 13 червня 2002, 18:22
Кримінальну справу за фактом загибелі генерального директора державної компанії "Укрспецекспорт" Валерія Малєва закрито, оскільки доведено, що ДТП не було замовним. Про це повідомив у четвер на брифінгу заступник державного секретаря МВС України Петро Коляда.

За словами Коляди, слідство остаточно визначилося із закриттям кримінальної справи за фактом ДТП, в якій загинув Малєв, після ретельного розслідування та перевірки всіх можливих версій аварії, до чого також були підключені працівників СБУ.

Коляда нагадав, що слідство викликало на допит народного депутата України Верховної Ради минулого скликання Олександра Жира, оскільки той заявляв, що аварія, в якій загинув Малєв, не була випадковою. Як зазначив заступник держсекретаря МВС, на допиті не було встановлено "ніяких конкретних фактів" подібних тверджень. Коляда зазначив, що, очевидно, з боку Жира це був просто "політичний виступ".

За словами Коляди, лише позавчора, 11 червня, до МВС надійшли документи про відсутність якихось даних щодо замовного характеру ДТП, в якій загинув Малєв, і саме тому було прийняте рішення про закриття кримінальної справи.

Коляда також зазначив, що останнім часом в Україні частішають випадки, коли люди засинають або втрачають свідомість за кермом автомобіля. (Згідно з даними слідства, саме це стало причиною аварії, в яку потрапив Малєв).

Коляда висловив припущення, що збільшення статистики подібних аварій "пов'язане, можливо, з Чорнобилем, а він (Малєв) мав відношення до спецтехніки, десь, можливо, був не зовсім здоровий, і тому сталося це нещастя".

6 березня ц. р. в автокатастрофі загинув генеральний директор Державної компанії з експорту та імпорту продукції та послуг військового і спеціального призначення "Укрспецекспорт" Валерій Малєв. За версією правоохоронців, він заснув за кермом автомобіля "Ауді" А-8, виїхав на зустрічну смугу руху і зіткнувся з КамАЗом-бензовозом. Це сталося поблизу с.Бугаївка Глобинського району Полтавської області неподалік від кордону з Черкаською областю на трасі Київ-Бориспіль-Дніпропетровськ.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...