Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В'їхав до Росії – отримай карту

П'ятниця, 14 червня 2002, 13:51
Мігрантам, які прибувають до Росії з країн СНД, на перетині кордону вже в цьому році видаватиметься так звана "міграційна карта", повідомив заступник міністра внутрішніх справ РФ, керівник міграційної служби Андрій Черненко в інтерв'ю "Российской газете" у п'ятницю.

За його словами, в міграційній карті "буде три відмітки: прибуття, вибуття і реєстрація по регіону перебування". У документі будуть вказані також мета поїздки і адреса особи, що надала запрошення. "Все відповідно до міжнародних стандартів", - підкреслив голова міграційної служби.

З осені планується офіційно друкувати банк даних, що зараз формується, на роботодавців і фірми, що мають дозвіл на залучення іноземної робочої сили.

Черненко підкреслив в інтерв'ю газеті, що в цьому році російські кордони перетнули приблизно 12 млн. осіб, торік - 30 млн. осіб, "приблизно п'ята їх частина працювала в нелегальному режимі".

За його словами, у Москві на податковому обліку перебували не більше двохсот громадян країн СНД, а проживають у столиці до мільйона.

"Ринок трудової міграції, що нелегально використовується в країні, - до 8 млрд. доларів щорічно, які недоотримують федеральні та місцеві бюджети,- зазначив він. - Значна їх частина взагалі вивозиться з Росії".

Керівник міграційної служби вважає, що необхідна взаємодія на оперативному рівні і з правоохоронними органами країн ближнього зарубіжжя.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування