Якщо "Єда" розвалиться, це буде навіть непогано - Литвин

П'ятниця, 14 червня 2002, 16:47
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що розвалу фракції "Єдина Україна" не існує.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю у Києві, пояснивши, що "Єдина Україна" - не фракція, а блок, що об'єднує політичні сили, які пройшли до парламенту - Аграрну партію, Народно-демократичну партію, партії "Регіони України", "Трудова Україна", Партію промисловців і підприємців, а також депутатів-мажоритарників.

"На сьогоднішній день є бачення, що на новому етапі краще для організації роботи парламенту, у зв'язку з переходом до законодавчої роботи, мати фракції і групи, які входили б до складу блоку "Єдина Україна", - сказав Литвин, додавши, що про який-небудь розпад мова не йде.

Спікер також розповів, що політичні партії, що входять у блок "Наша Україна", зокрема, обидва Рухи і партія "Солідарність", хочуть, щоб їм виділили приміщення для "продуктивної і оперативної" організації роботи. Ці ж питання підіймають і партії блоку "Єдина Україна".

Тому, зазначив Литвин, "мова йде тільки про більш ефективну, цілеспрямовану організацію роботи". Головне у створенні фракцій і груп, за словами голови Верховної Ради, "щоб це йшло на користь парламенту".

"Політична структуризація парламенту - це знакова подія, яка дозволить забезпечити більш швидкими темпами політичну структуризацію українського суспільства і - головне - буде політична відповідальність за результати діяльності", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування