Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вчення Кучми відтепер викладатимуть школярам і студентам

Субота, 15 червня 2002, 14:16
Президент України Леонід Кучма доручив уряду забезпечити у вересні-листопаді нинішнього року вивчення основних положень своїх послань до парламенту у вищих, професіонально-технічних і загальноосвітніх учбових закладах.

Йдеться про послання глави держави до Верховної Ради - "Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2001 році" та "Європейський вибір. Концептуальні принципи стратегії економічного та соціального розвитку України на 2002-2011 роки", зазначається в розпорядженні президента від 12 червня про заходи з організаційного та пропагандистського забезпечення реалізації завдань, які витікають з цих послань.

Розпорядження розміщене на офіційно веб-сайті Верховної Ради України.

Кабінету міністрів доручено до 1 серпня забезпечити обговорення завдань, які витікають з послань, на розширеному засіданні уряду, колегіях центральних органів виконавчої влади.

До 1 липня повинні бути розроблені методичні та довідкові матеріали на допомогу викладачам суспільних наук, працівникам органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування по роз'ясненню основних положень послань президента, а також виготовлені плакати, буклети і інші пропагандистські матеріали по висвітленню змісту послань.

Уряд спільно з іншими органами виконавчої влади та адміністрацією президента повинні забезпечити видання цих послань масовим тиражем, а також широке їх висвітлення в центральних і місцевих ЗМІ. Повинні також бути організовані семінари та брифінги для представників ЗМІ по роз'ясненню основних положень послань.

Крім цього віддані доручення провести в жовтні в Ялті міжнародну наукову конференцію з проблем європейської та євроатлантичної інтеграції, а в грудні - наукову конференцію "Становлення середнього класу в Україні - основа побудови демократичної держави і громадянського суспільства".

Як повідомлялося, 31 травня народним депутатам було роздане послання президента України до Верховної Ради під назвою "Європейський вибір".

У документі головним завданням на наступне десятиріччя називається "остаточне облаштування" державної розбудови з метою створення "високорозвиненої, соціальної по своїй суті демократичної правової держави".

Послання президента містить 12 розділів і 72 сторінки. Друга книга послання "Про внутрішнє і зовнішнє становища України в 2001 році" містить таблиці і аналітичні оцінки становища в різних сферах життя країни.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування