Англія та Німеччина у чвертьфіналі

Субота, 15 червня 2002, 16:42
Стартові матчі 1/8 фіналу чемпіонату світу пройшли без несподіванок, визначивши перших двох учасників майбутніх чвертьфіналів. Збірна Німеччини у не видовищному матчі на останніх хвилинах вирвала перемогу в Парагваю з рахунком 1:0, а англійці, забивши три м‘ячі у ворота збірної Данії, ще у першому таймі забезпечили собі місце в ¼ фіналу.

Перші матчі 1/8 зайвий раз показали, наскільки великий вплив має ймовірність помилки на подальший результат на фінальних стадіях. Так, наприклад, збірна Данії, яка доволі рівно та впевненно пройшла груповий турнір чемпіонату, пропустила вже на 5-ій хвилині матчу в грі з англійцями і автором голу можна було б записати голкіпера данців Соренсена, який не зміг приборкати м‘яч, що влетів за лінію воріт, проте Фердінанд для більшої впевненості ще й добив м‘яч у ворота збірної Данії і не помилися, гол записали на нього. Після такого курйозного голу скандинави здається знітилися, і через 20 хвилин були знову покарані. Цього разу першим голом на чемпіонаті відзначився Оуен, якого на рівні 11-метрової позначки загубили захисник і форвард "Ліверпуля" - покарав за недбалість, точно пробивши у кут воріт 2:0.

Остаточну крапку в матчі, незважаючи на те, що закінчувся лише перший тайм поставив Хескі, який після пасу Бекхема потужно пробив і Соренсен пропустив м‘яч попід собою 3:0 – це вже нокдаун. У чвертьфіналі збірна Англії зустрінеться з переможцем пари Бельгія – Бразилія.

У іншому матчі 1/8 фіналу суботи Парагвай – Німеччина футболісти обох команд довго мучили глядачів нудною грою і коли вже тренери обох команд подумували по додатковий час німцям вдалася напрочуд вдала комбінація. Отримавши пас з лівого флангу малюк Нойвілль красиво зіграв на випередження, вколотивши м‘яч у ворота Чилаверта. Парагвайці відразу кинулися відіграватися, проте німецька машина перемоги вже не впустила, вийшовши у чвертьфінал, де зустрінеться з переможцем гри США – Мексика.

Німеччина – Парагвай - 1:0
Гол: Нойвілль 88

Англія – Данія – 3:0
Голи: Фердінанд 5, Оуен 24, Хескі 43

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування