Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Золотий" гол Сенегалу та герой Іспанії - Касільяс

Неділя, 16 червня 2002, 17:29
Таких напружених матчів чемпіонат світу, мабуть, ще не бачив. У поєдинках Сенегал – Швеція та Іспанія – Ірландія пероможця було визначено лише після забитого "золотого" голу та пробиття післяматчевих пенальті відповідно. І після закінчення матчів у вболівальників іспанців та сенегальців з‘явилися нові кумири: Камара та Касільяс.

У першому матчі, два голи Анрі Камара у ворота шведів вивели команду Сенегалу в ¼ фіналу чемпіонату світу. Вирішальним же став точний удар сенегальця на 104-ій хвилині доданого тайму, після того як м‘яч опинився в сітці воріт шведської команди автоматично вступило в дію правило "золотого" голу – перемога африканців 2:1.

Взагалі ж для збірної ж Сенегалу матч складався не так, як того б хотілося африканцям. Вже на 11-ій хвилині нападник скандинавів Ларсон вивів команду вперед. Правда через деякий час сенегальці зрівняли рахунок, проте арбітр зафіксував оффсайд. І здається саме цей епізод розізлив футболістів з Африки. Вже на 37-ій хвилині Анрі Камара зрівняв рахунок, пробивши точнісінько в кут воріт. Друга 45-хвилинка розпочалася з атак шведів, які здається оговталися після спеки та пропущеного голу. І мали моменти, щоб вивести команду вперед Алесандрессон та той же Ларссон. Основний час так і закінчився 1:1. Проте першими "миттєву смерть" могли застосувати саме шведи, але потужний удар Свенссона прийняла стійка воріт. З відповіддю сенегальці не забиралися. Камара пішов по центру і несподівано для голкіпера шведів пробив з-під захисників. М‘яч влучив у стійку і від неї у ворота, 2:1 – збірна Сенегалу у наступному раунді. У чвертьфіналі Сенегал зустрінеться з переможцем пари Туреччина – Японія.

Інший матч дня був не менш захоплючим. Щоб виявити переможця обом командам, довелося також зіграти додаткові тайми і навіть спробувати удачу у післяматчевій лотереї під назвою пенальті.

"Холодний" душ ірландці від гарячих іспанських хлопців випробували вже на початку гри, коли Морієнтес точним ударом на 8-ій хвилині вивів свою команду вперед. Мали нагоду зрівняти рахунок і ірландці, проте Харт не зумів в середині другого тайму реалізувати пенальті, голкіпер іспанців Касільяс відбив не надто хитрий удар захисника збірної Ірландії. Проте героєм основного часу Касільясу не судилося бути. На останній хвилині гри капітан іспанців Йерро притримав за футболку Кібейна, та так, що майже зняв її з ірландця, і знову ж таки арбітр, не роздумуючи, попрямував до 11-мерової позначки. Вже з другої спроби ірландці не схибили і Роббі Кін розвів по різних кутах Касільяса та м‘яч 1:1. В додатковий час - два тайми по 15-ть хвилин - команди не виявили переможця.

У серії післяматчевих пенальті холоднокровнішими були іспанці, а справжнім героєм Іспанії став 21-річний голкіпер команди Касільяс, який відбив два одинадцятиметрових удари. В результаті перемога збірної Іспанії по пенальті з рахунком 3:2 та у цілому в матчі 4:3. У наступному раунді збірна Іспанії, яка втретє пробилася до чвертьфіналу зіграє з переможцем гри Італія – Південа Корея.

Швеція – Сенегал – 1:2
Голи: Ларсон 11 - А. Камара 37, 104

Іспанія – Ірландія – 1:1, по пенальті 3:2
Гол: Морієнтес 8, Кінн 90 – з пенальті

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
Усі новини...