Критичні настрої щодо уряду ростуть, констатує Литвин

Понеділок, 17 червня 2002, 18:18
Жодна з фракцій парламенту поки що не вносила пропозицію про внесення до порядку денного першої сесії Верховної Ради питання про висловлення недовіри уряду, заявив на прес-конференції в понеділок голова ВР Володимир Литвин.

За його словами, звіт про виконання бюджету-2001 хоча і є однією з головних "ланок діяльності уряду, але не може бути підставою для автоматичного висловлення недовіри Кабінету Міністрів". За результатами звіту про бюджет може бути тільки оцінена робота уряду з цього питання, говорить Литвин.

18 червня ВР має заслухати звіт уряду про виконання Закону "Про державний бюджет України на 2001 рік".

Литвин додав, що для внесення цього питання на розгляд ВР потрібно зібрати 150 підписів, після чого упродовж 5 днів його буде розглянуто у парламенті. Однак спікер наголосив, що поки що говорити про таку можливість передчасно, повідомляє УНІАН.

Водночас Литвин підкреслив, що хоче, щоб в Україні "панувало почуття стабільності, а не тимчасовості, і якщо постійно піднімати питання про відповідальність уряду, то стабільності у його роботі не буде".

Однак, Литвин припускає можливість, що питання відповідальності уряду постане. "Імовірність… Імовірність завжди така існує, особливо в новообраному парламенті, коли депутати на собі пережили проблеми в українському суспільстві… Я думаю, будуть ставити це питання.

Але багато залежатиме від вміння уряду співпрацювати з парламентом, "не в плані задобріванія, а в плані пропозицій, які дійсно вирішують проблеми, що нагромадилися".

Литвин визнає, що "критичних настроїв" щодо уряду "нагромадилося дуже багато" і це "безумовно, проявиться під час обговорення" звіту уряду по бюджету.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування