Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виступ Кучми у парламенті - повний авторитаризм, вважає БЮТ

Вівторок, 18 червня 2002, 12:35
Фракція Блоку Юлії Тимошенко розповсюдила у вівторок заяву, в якій виклала позицію, чому депутати від БЮТ не можуть бути присутніми у сесійному залі під час виступу президента України Леоніда Кучми зі щорічним посланням парламенту.

"Історія з щорічними посланнями до Верховної Ради показує: владний режим використав ці документи не для пошуку плідної взаємодії різних гілок влади задля виходу України з кризи, а для зміцнення власного ідеологічного фундаменту, для роздування пропагандистської кампанії у стилі тоталітарних часів", - йдеться у заяві.

БЮТ зазначає, що президент "протягом минулих років всіляко уникав прямого і відкритого діалогу з українським суспільством". Громадськість, нагадує БЮТ, досі не знає, що трапилося з журналістом Георгієм Гонгадзе, "не почула зрозумілих пояснень про суть обвинувачень, висунених проти президента і його найближчого оточення".

Як стверджується у заяві, нинішні вибори до парламенту продемонстрували, що в Україні відбувається становлення авторитарного режиму, що супроводиться втратою позицій України на міжнародній арені, "відвертою зневагою національними інтересами держави з боку найвищих посадових осіб і прийняттям рішень, які прямо ображають національне достоїнство українців".

Як повідомлялося, під час виступу президента з посланням у вівторок залу також залишила фракція Соцпартії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування