Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко почала полювання на Кінаха

Вівторок, 18 червня 2002, 17:21
Фракція Юлії Тимошенко розпочинає збір підписів за відставку уряду Анатолія Кінаха.

Як зазначається у заяві фракції "Блок Юлії Тимошенко", впродовж кількох тижнів у різних містах України тривають акції протесту гірників, які вимагають від уряду заплатити їм чесно зароблені гроші. "Однак, Кабінет Міністрів та інші підрозділи виконавчої влади абсолютно нехтують вимогами шахтарів, не зважають на їх законні інтереси, цинічно удають, що не помічають шахтарських акцій", - зазначає БЮТ.

Як йдеться в заяві, з кожним днем стає все більш очевидною нездатність Кабінету Міністрів не тільки проводити глибокі економічні реформи, які забезпечували б громадянам України гарантоване Конституцією право на оплату праці, але й бодай зберегти позитивні напрацювання попереднього уряду.

БЮТ наголошує, що "відновлення акцій протесту шахтарів свідчить, що Кабінет Міністрів Анатолія Кінаха вичерпав інерційний запас своєї діяльності та виявив абсолютний непрофесіоналізм і нездатність самостійно генерувати позитивні перетворення. Бадьорі запевнення чинних урядовців про начебто несамовиті економічні успіхи України - звичайна неправда і обдурювання народу".

Парламентська фракція БЮТ заявляє, що продовження діяльності нинішнього уряду - це повернення України до кризи невиплат, соціального занепаду, поглиблення соціально-економічної кризи.

Фракція Юлії Тимошенко заявляє про повну підтримку вимог голодуючих шахтарів та розпочинає збір підписів за відставку уряду Кінаха.

3 червня до Києва прибули 117 гірників шахти "Міусинська". Пізніше до них приєдналися 116 гірників шахти "Княгининська" цієї ж холдингової компанії і 12 гірників з шахти "Партизанська" ДХК "Антрацит" (м.Антрацит Луганської області).

Гірники почергово пікетують адміністрацію президента, Верховну Раду, Кабінет Міністрів, Міністерство палива та енергетики, вимагаючи виплати поточної заробітної плати й повернення боргів із зарплати за минулі роки. 88 шахтарів проводять голодування на столичному майдані "Незалежності".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування