Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Горе Італії

Вівторок, 18 червня 2002, 17:55
Чемпіонат світу з футболу за два кроки до фіналу втратив ще одного кандидата на перемогу - збірну Італії, яка сенсаційно поступилася у додатковий час команді Південної Кореї з рахунком - 2:1. Другий "золотий гол" Мундіалю записав на свій рахунок кореєць Юнг Хван Ан, який на 117-ій хвилині вжив проти італійців прийом "миттєвої смерті", змусивши Буффона достроково залишити ворота.

За втратами серед фаворитів, чемпіонат в Кореї та Японії, напевно, посяде особливе місце в історії світового футболу. Спочатку награлися чемпіони світу французи, потім була Аргентина, Португалія, нині Італія. Хто наступний?

Попри все у сьогоднішній поразці італійці можуть звинувачувати не лише арбітра гри, еквадорця Морено, що замість того, щоб дати пенальті за порушення правил проти Тотті показав італійцю другу жовтку картку за симуляцію та автоматично червону, але й себе. Так, наприклад, лише у другому таймі нападаючий "Скуадри Адзурри" Вієрі міг тричі розписатися у воротах корейців але, але…

Збірна Кореї при підтримці же переповненого стадіону була заряджена на перемогу з перших хвилин і навіть могла першою відкрити рахунок, та не судилося. Герой гри Ан не зміг переграти Буффона з 11-метрової позначки. А ось той же Вьєрі, забивши гол після подачі кутового на 18-ій хвилині, майже подарував італійським тіффозі чвертьфінал, принаймні всі так думали до 88-ої хвилини…

І саме наприкінці матчу команда-господар чемпіонату світу покарала віце-чемпіонів Європи за нереалізовані моменти. За дві хвилини до закінчення основного часу Кі Хйон Сеул, скориставшись помилкою у штрафному майданчику Пануччі розстріляв ворота Буффона – 1:1 і додатковий час.

 
фото з сайту fifaworldcup.com
 
В додатковий час італійцям не щастить, принаймні у найвирішальніші моменти. Два роки тому, у фіналі Євро-2000 вони поступилися Франції. Та ж сама ситуація сталася і на чемпіонаті світу, але в 1/8 фіналу, і програли італійці не французам, а амбійційній команді Кореї. Ще одним героєм своєї країни, слідом за іспанцем Касільясом став і кореєць Юнг Хван Ан, який за три хвилини до закінчення другої та останньої 15-хвилинки примусив плакати всю Італію, вдруге пробивши Буффона – 2:1, і збірна Кореї у чвертьфіналі, де зустрінеться з командою Іспанії.

До чвертьфіналу чемпіонату пробилася і збірна Туреччини, яка завдала першої поразки японській команді на турнірі, вигравши у підопічних Філіппа Трусьє з рахунком 1:0. Єдиний та переможний гол вже на 12-ій хвилині матчу після виконання стандарту забив підстрижений під Ірокеза Юміт Давала, який буквально розстріляв ворота японців ударом головою. В чвертьфіналі турніру турецька команда зіграє з непоступливою командою Сенегалу.

Матчем Італія – Південна Корея закінчилася 1/8 фіналу чемпіонату світу, яка визначила володарів путівок до чвертьфіналу. Окрім дострокового від‘їзду додому збірної Італії чвертьфінальні матчі особливих сенсацій не принесли, виграш Сенегалу у шведів, після того як африканці посприяли вильоту чемпіонів світу французів, вже сприймався більш спокійно. Найцікавішим чвертьфінальним матчем турніру, який розпочнеться вже у п‘ятницю, стане гра Бразилія – Англія. Проте і інші ігри будуть не менш захоплюючими, а головне те, що віддати перевагу будь-які команді на цій стадії дуже важко, а враховуючи непередбачуваність цього чемпіонату світу взагалі, майже не можливо.

Японія – Туреччина – 0:1
Гол: Юміт Давала 12

Італія – Південна Корея – 1:2
Голи: Вєьрі 18 - Кі Хйон Сеул 88, Юнг Хван Ан 117

У чвертьфіналах зустрічаються: Англія – Бразилія, Німеччина – США, Іспанія – Південна Корея, Сенегал – Туреччина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування