Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єда" офіційно розклалася на 6 фракцій

Вівторок, 18 червня 2002, 21:01
У вівторок увечері на засіданні парламентської фракції "Єдина Україна" ухвалено офіційне рішення про реорганізацію фракції у блок фракцій і депутатських груп, повідомив в інтерв'ю журналістам лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко.

Згідно з рішенням, всі нові фракції беруть на себе зобов'язання, прийняті перед виборцями блоком "За єдину Україну!". На основі фракції "Єдина Україна" будуть створені фракції Народно-демократичної партії, "Регіони України", "Трудова Україна", "Аграрії України", "Промисловці і підприємці", "Народовладдя".

За словами Тігіпка, про створення цих фракцій буде оголошено в сесійному залі Верховної Ради, швидше за все, у другій половині дня середи. Керівникам нових фракцій доручено підписати відповідну угоду про співпрацю.

Зараз фракція "Єдина Україна" залишається найбільшою і нараховує - 182 депутатів.

До фракції "Трудова Україна" подали заяву 31 народний депутат, повідомив Тігіпко. За його словами, на засіданні партії "Трудова Україна" ухвалено рішення про створення фракції. Тігіпко був обраний її керівником. Уповноваженими представниками фракції стали - Ігор Шаров, Юлій Іоффе і Дмитро Табачник.

Для створення фракції промисловців і підприємців не вистачає кілька осіб. Про це повідомив заступник глави однойменної партії, народний депутат Микола Оніщук.

За його словами, ще продовжується формування фракції і вже в середу ця робота буде завершена. Оніщук підкреслив, що для створення стабільної фракції необхідно, щоб кількість депутатів, що входять до неї, перевищувала мінімально допустиме регламентом - 14. Він планує, що до фракції промисловців і підприємців, можливо, увійдуть близько 19 народних депутатів.

Коментуючи засідання фракції "Єдина Україна", Оніщук підкреслив, що основним питанням на ньому була реорганізація фракції, щоб "не втратити механізм управління". "Це реальна потреба політичного життя", - сказав він. За словами депутата, для збереження бренду "Єдина Україна" необхідно створення міжфракційного об'єднання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування