Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Михайлу Чорному, діловому партнеру Леоніда Мініна, пред'явлене обвинувачення в Ізраїлі

Середа, 19 червня 2002, 12:04
Бізнесмену Михайлу Чорному, в минулому - одному з королів російського алюмінію, який довгі роки підозрюється у злочинній діяльності і у відмиванні грошей, ізраїльське правосуддя пред'явило обвинувачення в ухилянні від сплати податків у вівторок, 11 червня, повідомляє "Le Mond".

Михайло Чорной обвинувачується у придбанні за посередництва ізраїльського підприємця Гада Зеєві (Gad Zeevi), близько 20% акцій державної компанії телефонного зв'язку "Bezeq". Слідчі підозрюють Михайла Чорного у відмиванні брудних грошей в рамках цієї операції.

"Уродженець України, який дістав освіту в Узбекистані, 48-літній Михайло Чорной вже вісім років живе на околиці Тель-Авіву. Він зробив свій капітал на алюмінії, створивши TransWorld Group (TWG) разом зі своїм братом Левом і братами Девідом і Саймоном Рубен (David et Simon Ruben), двома торговцями металом. Разом вони створили цю групу, що стала третім виробником алюмінію в світі, перш ніж фінансові конфлікти не привели до розлучення і "розпилення" активів.

Михайло Чорной залишив групу в 1997 році з більш ніж 400 мільйонами доларів в кишені. У лютому 1999 року його партнери вирішили продати свої активи групі, близькій нафтовій компанії "Сибнефть", що належала олігархам Роману Абрамовичу і Борису Березовському, які потім об'єдналися з молодим магнатом Олегом Дерипаскою, щоб заснувати в квітні 2000 року компанію "Російський алюміній", яка контролювала 75% ринку, і в якій Михайло Чорной також володів невеликою часткою, згідно з джерелом, близьким до компанії "Сибнефть".

Франція, Великобританія, США і Швейцарія відмовили Чорному у праві на в'їзд. Бізнесмен як і раніше знаходиться на чолі безлічі компаній, він говорить, що сам не знає їх точного кількості. Серед країн, в які він вкладає інвестиції, фігурує Болгарія, де Чорной придбав газету і футбольний клуб.

…Михайло Чорной також вважається діловим партнером Леоніда Мініна, українця, що емігрував до Ізраїлю, що заробив багатство на нафті, і арештованого у Мілані в серпні 2001 року. Процес Леоніда Мініна має початися в Італії через кілька днів. Він підозрюється в тому, що продавав зброю повстанцям Чарльза Тейлора у Сьєрра-Леоне.

Переклад статті читайте тут

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування