Кучма дав "добро" на відставку Кінаха

Середа, 19 червня 2002, 14:10
Президент Кучма "дав відмашку" знімати з посади прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха, і має намір призначити на це місце донецького губернатора Віктора Януковича, заявив член бюджетного комітету народний депутат Євген Жовтяк.

Таким чином, вважає Жовтяк, президент збалансує розташування політичних сил.

Депутат зауважив, що сучасна ситуація в країні більше нагадує футбол, в якому грають дві провідні команди - одна з Києва на чолі з Григорієм Суркісом і друга з Донецька на чолі з Ринатом Ахметовим. За цією грою, немов арбітр, спостерігає президент, який почергово підігріє одній з цих команд, вважає депутат. Отже, президент підіграв "київським футболістам", призначивши Віктора Медведчука главою АП, і пообіцяв, що наступними, кому він підіграє, буде донецька команда - і це буде посада прем'єр-міністра, пояснив свою точку зору Жовтяк.

Також він не виключає, що кадрові зміни відбудуться і в інших структурах влади. Він прогнозує, що наприклад у Державній податковій адміністрації, яку очолює представник донецького регіону Микола Азаров, найближчим часом першим заступником буде призначена людина від СДПУ(О).

На переконання Жовтяка, фракції "Наша Україна" не має сенсу брати участь у прискоренні відставки уряду Кінаха, яка вже "неминуча, тому що президент дав відмашку Володимиру Литвину знімати уряд Кінаха".

Жовтяк не виключає, що набрати 226 голосів для призначення Януковича на посаду прем'єр-міністра можливо. Він підкреслив, що призначення Литвина головою ВР свідчить про те, що адмінресурс завжди зможе знайти ці голоси в парламенті.

В той же час Жовтяк переконаний, що краще було б знімати уряд восени, а не зараз, тому що тоді б відставка була більш логічною. Він підкреслив, що зараз ця відставка гратиме на руку Кучмі та Ахметову. В той час як восени економічна ситуація настільки загостриться, що президент буде змушений знімати Кінаха.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування