Спеціальна комісія буде фільтрувати історію для "правильних" підручників

Середа, 19 червня 2002, 14:36
Для взаємного контролю над виданням підручників історії як в Росії, так і в Україні, буде створена спеціальна змішана комісія.

Як заявив у середу заступник директора інституту історії України професор Станіслав Кульчицький, "комісія створюється для уникнення потрапляння до підручників екстремістських висловлювань на адресу сусідньої країни", хоч її рекомендації не будуть носити обов'язкового характеру.

"В Україні підручникам історії приділяється особлива увага, оскільки саме вони формують менталітет молодого покоління. У наших країн (Росія і Україна) різна історія, але є багато спільних ситуацій, на які ми маємо різні погляди", - підкреслив Кульчицький.

Вчений повідомив також, що всі підручники в Україні видаються українською і російською мовами. Але тиражі, якими видаються підручники українською, у декілька разів більші, оскільки російські школи складають приблизно 20% від числа всіх шкіл на Україні, пояснив він.

У рамках Року України в Росії Кульчицький бере участь у міжнародній науковій конференції "Росія й Україна в європейському культурному просторі", яка триває у Москві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування