Іноземець не може представляти Лесю Гонгадзе у справі про вбивство її сина

Середа, 19 червня 2002, 18:16
Генеральна прокуратура України відмовила Лесі Гонгадзе у проханні визнати генерального секретаря міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" Робера Менара її представником у кримінальній справі за фактом умисного вбивства її сина - журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Робера Менара письмово проінформував через Інститут масової інформації, офіційного представника "Репортерів" в Україні, начальник відділу управління зо розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Микола Дробиняк.

Як повідомляє Інститут масової інформації, свою відмову Генпрокуратура мотивує тим, що "у карному процесі на досудовому слідстві законом не передбачена можливість потерпілого передовіряв свої права стороннім особам". За інформацією ІМІ, Менар збирається оскаржити рішення Генпрокуратури.

Слідство про вбивство Гонгадзе веде Генпрокуратура України. Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. Прокуратура вважає, що знайдене пізніше під Києвом обезголовлене тіло належить журналісту. Опозиція в Україні звинувачує вищих посадових осіб країни у причетності до зникнення журналіста.

Нещодавно Менар звернувся на адресу президента України Леоніда Кучми і виконуючого обов'язки генерального прокурора України Миколи Гарника з проханням ознайомити його з постановою Генпрокуратури про призначення третьої експертизи так званого "таращанського тіла".

За словами Менара, він, як представник потерпілої сторони, має право, "згідно з українським законодавством, свідчити, представляти докази і подавати клопотання".

Інститут Масової Інформації

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...