Ющенко не виключає участі в президентських виборах

Четвер, 20 червня 2002, 11:11
Колишній український прем"єр-міністр, а нині лідер політичного блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко не виключає своєї участі в наступних виборах президента країни.

Це випливає з заяви, яку Ющенко зробив у середу в столиці ФРН, де він перебував на запрошення Німецького товариства зовнішньої політики.

Відповідаючи на запитання "Німецької хвилі" стосовно участі в майбутніх президентських виборах, Віктор Ющенко наголосив: "Якщо говорити про сьогоднішню ситуацію, то безумовно, я переконаний, що кожний політик, серйозний політик або відвертий політик, дав би відповідь приблизно так: я готовий той потенціал, який є в моїх колег, у мене особисто, спрямувати на служіння Україні у той спосіб і в тій формі, як це буде відповідати інтересам виборців".

Щодо розподілу політичних сил у Верховній Раді після виборів, Віктор Ющенко сказав: "Насправді спрацювала та система, яка в останні десять років має досить глибоке недемократичне коріння в Україні. Вибори - це одне, а формування влади - це інше. Те, що на Заході сприймається як правильна, логічна побудова, що вибори проводяться для того, щоб отримати владу, - в Україні ця лінія розривається наполовині.

Насправді через загрози - адміністративні загрози, кримінальні загрози, через шантаж, через колосальну фальсифікацію виборів, через тиск на мажоритарних депутатів створилася тимчасова формула, за якою було призначено керівництво Верховної Ради".

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування