Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція влаштувала Литвину тест на імпічмент

Четвер, 20 червня 2002, 11:19
Представники фракції Блоку Юлії Тимошенко і кілька членів фракції Соцпартії блокували парламентську трибуну в четвер в ході засідання Верховної Ради України.

Представник фракції БЮТ Сергій Головатий, звертаючись до спікера Володимира Литвина, скандував: "Вимагаю дати слова".

Як заявив до цього, виступаючи з трибуни, один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов, фракція збирається блокувати роботу Верховної Ради, якщо в порядок денний роботи парламенту не будуть внесені документи, розроблені її представниками, в тому числі, проект постанови про початок процедури імпічменту президенту.

БЮТ наполягає на включенні до порядку денного, зокрема, питання про створення тимчасових слідчих комісій з розслідування справ про загибель журналістів Георгія Гонгадзе і Ігоря Александрова, про розслідування подій у Києві 9 березня 2001, а також питання про звіт Кабінету міністрів про свою діяльність. Фракція також вимагає внести до порядку денного законопроект про основи внутрішньої і зовнішньої політики держави.

У свою чергу спікер Володимир Литвин повідомив, що на порядку денному вже 106 питань, в тому числі, 14 законопроектів, визначених президентом Леонідом Кучмою як невідкладні, 25 документів просить розглянути у позачерговому порядку Кабінет міністрів, 8 міжнародних угод внесені на ратифікацію.

За його словами, крім цього надійшли пропозиції внести до порядку денного ще 39 законопроектів, з яких 7 від комітетів, 18 – від БЮТ і СПУ і 8 – окремих депутатів.

Після блокування трибуни в роботі Верховній Раді на прохання фракцій "Єдина Україна" і СДПУ(О) була оголошена перерва на 30 хвилин для проведення консультацій.

У цей час парламентську трибуну продовжували блокувати представники фракцій БЮТ і СПУ, серед яких Олександр Турчинов, Сергій Головатий, Григорій Омельченко, Степан Хмара, Андрій Шкіль, а також соціалісти Юрій Луценко і Станіслав Ніколаєнко. Вони не залишали президію навіть під час перерви.

До кінця роботи першої сесії залишилося 10 пленарних днів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування