"Рургаз" допоможе Україні комп'ютерами

Четвер, 20 червня 2002, 12:54
Компанія "Рургаз" має намір підтримати в Україні проект в галузі транспортування газу.

Про це "Німецькій хвилі" заявив представник компанії, який брав участь у конференції про розвиток нафтогазового сектору України, що відбулася в бельгійській столиці в середу.

Як заявив представник "Рургазу" Томас Дікмаєр, мова йде про комп"ютерні програми, які дозволять скоротити непродуктивні витрати газу на компресорних станціях і зменшити викиди вуглекислого газу. Представники деяких інших нафтових і газових компаній повідомили, що прагнуть зачекати з капіталовкладеннями в Україну, доки там не поліпшиться інвестиційний клімат.

Провідний банкір Європейського банку реконструкції та розвитку Пол Шапіро зазначив, що ЄБРР нещодавно профінансував створення українсько-російсько-турецької компанії "Газтранзит". За словами Шапіро, він поки що не може повідомити, чи планує його банк виділення подальших кредитів для нафтогазової галузі України.

Представник Єврокомісії Штефан Зенс сказав, що програма Євросоюзу Іногейт не зможе профінансувати всі необхідні Україні проекти по нафті й газу. Однак, за його словами, Єврокомісія допоможе Україні знайти кошти з інших джерел.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News