Голова правління "Сумиобленерго" поновлений на своїй посаді

Четвер, 20 червня 2002, 14:09
Суд Зарічного району м. Суми в четвер виніс рішення про поновлення з 30 травня Левона Варданяна на посаді голови правління ВАТ "Сумиобленерго".

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник Варданяна в суді В'ячеслав Карташов, рішення набирає чинності негайно.

За його інформацією, Варданян вже в четвер за сприяння судових виконавців збирається увійти на територію компанії для виконання цього рішення.

Як повідомлялося, Варданян подав до суду позов про незаконність його усунення з посади голови. Його справа прийнята до виробництва 7 червня.

Голова правління - генеральний директор ВАТ "Сумиобленерго" Варданян 2 червня заявив, що 31 травня невідомі особи за допомогою фінансового директора компанії Миколи Кривого захопили контроль над нею.

За словами голови правління, Кривий направив у Промінвестбанк, в якому знаходяться розподільні рахунки "Сумиобленерго", лист про перенесення основного рахунка з банка "БІГ-Енергія" до Першого інвестиційного банку, а також замінив власну охорону підприємства на обласну невідомственну. Ця охорона не допускала правління на підприємство.

Тим часом спостережна рада 1 червня підтвердила легітимність обраного зборами голови правління Варданяна та доручила йому відмінити всі дії Кривого, провести розслідування обставин того, що трапилося, та звернутися по захист до правоохоронних і судових органів.

За словами Варданяна, всі ці дії були підтримані на засіданні правління компанії, що відбулося в той же день, в якому брали участь п'ять з семи його членів.

Пакет акцій в розмірі 25%+1 акцій "Сумиобленерго" знаходиться в держвласності. Інші акції розподілені.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News