Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що у депутатів є причини бути незадоволеними роботою уряду

П'ятниця, 21 червня 2002, 11:03
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що обговорення парламентом питання про бюджет на 2003 рік буде складним. Таку думку він висловив у п'ятницю в Києві на зустрічі з послом США в Україні Карлосом Паскуалем.

На думку Литвина, в нинішній Верховній Раді представлений "кваліфікований депутатський корпус", і народні депутати виходять з того, що кроки уряду з формування бюджету "повинні бути аргументованими, зваженими і враховувати всі процеси, які відбуваються в Україні".

Спікер також підкреслив, що для прийняття рішень ринкової спрямованості у Верховній Раді є конституційна більшість (300 депутатів), і навіть більше - близько 350 депутатів. Те, що на сьогоднішній день в парламенті переважає політична складова, є підсумком складних парламентських виборів, сказав він, додавши, що результати виборів будуть визначати напрям розвитку країни на найближчі 10 років.

Відповідаючи на питання журналістів щодо оцінки парламентом звіту уряду по держбюджету-2001, Литвин підкреслив, що народні депутати відображають настрої в суспільстві, і "при нинішніх умовах, незважаючи на все, що робить уряд, бути задоволеним не можна".

На думку спікера, це привід для того, щоб більш уважно подивитися на роботу уряду загалом, зробити відповідні висновки і забезпечити поліпшення роботи Кабінету міністрів. Разом з тим він вважає, що не треба драматизувати ситуацію, пов'язану з пропозицією парламентського бюджетного комітету визнати незадовільною роботу уряду із виконання бюджету-2001.

Кажучи про створення ряду парламентських фракцій на базі фракції "Єдина Україна", Литвин зазначив, що це дозволить управляти процесами у Верховній Раді.

"Немає необхідності переживати про мою позицію", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, чи не стала у зв'язку з розпадом фракції його особиста позиція більш слабкою, зазначивши, що "все, що робиться - робиться до кращого".

За словами Литвина, в цей час Верховна Рада переходить до етапу розгляду конкретних законопроектів, і тому "треба виходити на кожного народного депутата з тим, щоб ми працювали більш ефективно".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування