ФРН відкидає закиди Баганця

П'ятниця, 21 червня 2002, 11:53
Посольство Німеччини в Україні спростувало заяву заступника генерального прокурора України Олексія Баганця щодо незацікавленості німецької сторони в експертизі так званого "таращанського тіла", яке може належати Георгію Гонгадзе.

Олексій Баганець поскаржився на те, що німецька сторона надіслала лише список п'ятьох експертів, але не подає додаткової інформації щодо їхньої компетенції та досвіду: "Нас попередили, що ці особи будуть діяти не як офіційні представники уряду Німеччини, а як приватні особи". Баганець також сказав, що українські експерти змушені шукати додаткові дані про німецьких фахівців через російських колег.

Однак, глава управління з інформації посольства Німеччини в Україні Сабіне Штьор каже, що після подання Німеччиною ще 25 квітня списку експертів на запит властей України жодних інших письмових чи усних запитів з українського боку не надходило.

"Це справа української сторони, сформулювати, що вона хоче надіслати відповідний запит. Нещодавній досвід однієї із західних країн, яка намагалася запропонувати свою допомогу, довів, що офіційно взяти участь в розкритті справи Гонгадзе неможливо", - заявила Сабіне Штьор.

Вона наголосила, що посольство Німеччини рішуче відкидає закиди щодо свого небажання допомогти в розслідуванні справи Гонгадзе. А навпаки, вважає якнайскоріше розкриття цього злочину конче необхідним. Насамперед, для самої України.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News