Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вільна торгівля між Україною і Росією відкладається

П'ятниця, 21 червня 2002, 14:00
Прем'єр-міністри України і Росії Анатолій Кінах і Михайло Касьянов вирішили продовжити двосторонні переговори з приводу нової міжурядової угоди про вільну торгівлю і відкласти саме підписання документа.

Рішення про це прийняте у п'ятницю у Харкові у ході 7-го засідання українсько-російської змішаної міждержавної комісії зі співпраці, повідомила журналістам заступник преса-секретаря українського прем'єра Людмила Жук.

Як відзначила Жук, у ході переговорів Кінах запропонував Касьянову підписати нову угоду про вільну торгівлю. На це російський прем'єр відповів, що якщо офіційний Київ ухвалить рішення вступити до Євроазіатського економічного союзу, то підписання такого документа втрачає значення.

Крім того, Касьянов зазначив, що якщо Росія підпише таку угоду, то вона порушить свої зобов'язання перед країнами-партнерами по ЄврАзЕС.

У зв'язку з цим Кінах заявив, що офіційний Київ готує "політичне рішення" про стосунки України з ЄвроАзЕС.

Як повідомлялося, український уряд вже більш ніж протягом року намагається активізувати переговорний процес з Москвою з приводу підписання нової угоди про вільну торгівлю. У відповідь російський уряд заявляє про необхідність вступу України до ЄврАзЕС.

Раніше не виключалася можливість підписання угоди про вільну торгівлю у рамках нинішнього засідання двосторонньої комісії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування