Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після газопроводу Україна хоче віддати в добрі руки і нафтопровід

П'ятниця, 21 червня 2002, 15:15
Україна виступає за створення на будь-яких умовах міжнародного консорціуму для реалізації проекту нафтопроводу Одеса-Броди, заявляє президент України Леонід Кучма.

"Розвиток (нафтопроводу - ІФ) ми бачимо на основі створення міжнародного консорціуму на будь-яких умовах - умовах приватизації, умовах оренди або яких-небудь інших", - заявив він у п'ятницю в польському містечку Жешуве на спільній прес-конференції зі своїм польським колегою Олександром Квасневським за підсумками україно-польського економічного форуму.

Президент України відзначив великі перспективи цього нафтопроводу, додавши, що, виступаючи на форумі, польський президент зазначив зацікавленість його країни в альтернативних шляхах постачання нафти.

Кучма зазначив, що Україна вже почала процес наповнення магістралі нафтою і закликав Польщу активніше брати участь у будівництві гілки до Гданьська, що, на його думку, підвищить привабливість нафтопроводу. За словами президента, враховуючи великі запаси нафти в Каспійському регіоні, "газопровід без роботи не залишиться".

У свою чергу, Квасневський підкреслив зацікавленість Польщі в будівництві другої гілки нафтопроводу Одеса - Броди до Гданьська, що, на його думку, дозволить диверсифікувати джерела постачання нафти, а також активізувати відносини "зі стратегічним партнером - Україною", з країнами Балтійського регіону, Казахстаном і Азербайджаном.

Разом з тим польський президент підкреслив, що визначенням форми співпраці в реалізації цього проекту повинні займатися не президенти, а ділові кола обох країн.

"З моєї сторони і сторони Кучми є абсолютна підтримка цього проекту", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування