Колишнього соратника Тігіпка-Пінчука міліція затримала в метро. У Москві

П'ятниця, 21 червня 2002, 15:40
У Москві затриманий колишній народний депутат України Сергій Кондратевський.

Як повідомляє прес-служба Головного управління карного розшуку Служби кримінальної міліції МВС Росії, Кондратевський був затриманий в четвер на платформі "Тушинська".

За повідомленням російської міліції, "українські слідчі органи розшукували Кондратевського за те, що на початку 90-х років він, працюючи директором Кримського комерційного центрального банку, шахрайським шляхом привласнив $14 млн." "Після закінчення терміну своїх депутатських повноважень Кондратевський переховувався в Росії", - зазначається в повідомленні прес-служби.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві внутрішніх справ України, Кондратевський вже арештовувався українською міліцією в 1998 році, однак був відпущений на волю після обрання народним депутатом.

До обрання в український парламент Кондратевський був депутатом Верховної ради Криму від Севастополя. У той період він очолював велику фірму "Торговий дом Кондратевських", був керівником Церковного банку. Раніше Кондратевський носив прізвище Шурига і змінив його вже будучи вибраним в кримський парламент.

Як повідомило агентству джерело в правоохоронних органах, Кондратевський, крім іншого, підозрюється у зв'язках з організованою злочинністю півострова. Співрозмовник агентства нагадав, що Кондратевський в середині дев'яностих років брав участь у створенні Християнсько-ліберальної партії Криму, "в яку входило багато відомих кримінальних авторитетів півострова, пізніше убитих в ході кримінального розбирання".

У парламенті третього скликання Кондратевський входив у фракцію "Трудова Україна".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News