За живого Кучми "некоректно" говорити про президентські амбіції, вважає Ющенко

П'ятниця, 21 червня 2002, 15:58
"Питання про президентські вибори і мою можливу участь у них звучало серед багатьох інших питань на прес-конференції для німецьких ЗМІ. І я не хотів би, щоб на ньому особливо акцентувалася увага", - так Ющенко прокоментував інформацію "Німецької хвилі", у якій йшлося про можливу участь лідера "Нашої України" у президентській кампанії 2002 року.

Ющенко підкреслив, що у відповіді на це запитання він заявив про своє бажання служити Україні у тій формі і на тій посаді, де це буде найефективніше. "Ще не вечір і говорити сьогодні на тему кандитування на посаду Президента політично і за людськими мірками, очевидно, некоректно. Я б попросив, щоб Ви сприйняли таку мою відповідь", - заявив Ющенко в бліц-інтерв'ю українським журналістам у Борисполі у четвер, після повернення з ФРН.

Ющенко також повідомив, що він ознайомився з основними засадами виступу Президента України у Верховній Раді.

Коментуючи тези Президента щодо коаліційного уряду та виборності голів обласних адміністрацій, Ющенко зазначив, що вітає такі заяви і вважає їх досить своєчасними. В той же час Ющенко впевнений, що формування коаліційного уряду і реформа місцевої влади можлива лише за умови підписання Угоди, ініційованої "Нашою Україною".

Ющенко підкреслив, що призначення голови Верховної Ради і спроби зробити парламент філією адміністрації Президента - це не спосіб рухатися до демократії і прогресу. Він закликав владу не тиснути на політиків і на парламент, "не треба з політиків робити заляканих людей", - зазначив він.

Відповідаючи на питання журналістів про можливість відставки Уряду Анатолія Кінаха, Ющенко зазначив: "Первинною має бути політична коаліція, а аналіз відповідності тієї чи іншої персони в уряді, включаючи прем'єр-міністра є вторинним чинником".

Ющенко вважає головною проблемою створення "дійсно відкритої, сильної політичної коаліції демократичних сил у парламенті. Лише через політичну коаліцію можна вийти на політичний уряд".

Більшість має бути "формалізованою і декларувати народові, що ці політичні сили пішли на коаліцію в ім'я України. І сформували уряд в рамках тих конституційних норм, які існують". Ющенко підкреслив, що у цьому процесі роль Президента є ключовою і це треба розуміти, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...