Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна - країна, яка не бореться з відмиванням грошей

П'ятниця, 21 червня 2002, 17:36
Росія і Україна залишилася в "чорному списку" країн, які, як вважає Група фінансових дій (FATF), не співробітничають в боротьбі з відмивання "брудних" грошей.

Як оголошено в Парижі, повідомляє агентство ЕФЕ, в п'ятницю ця організація виключила з "чорного списку" Ізраїль, Ліван, Угорщину і острови Кіттс.

З вересня минулого року в нього були включені Гватемала, Гренада, Угорщина, Індонезія, Ізраїль, Ліван, М'янма (Бірма), Науру, Нігерія, Філіппіни, Росія, Україна і ряд невеликих островів в Карибському морі і Тихому океані.

Як повідомлялося, 17-18 червня в Парижі пройшли переговори урядової делегації України з представниками Європейської контрольної групи FATF.

Уряд України вважає за необхідне в терміновому порядку ще раз розглянути законопроект щодо протистояння відмиванню тіньових прибутків, ініційований урядом, і який Кабінет міністрів розглядає як невідкладний.

Як раніше повідомляло агентство з посиланням на голову Держдепартаменту фінансового моніторингу, держсекретаря Міністерства фінансів Олексія Бережного, відповідно до процедур FATF Україна може бути виключена з вказаного списку не раніше літа наступного року.

Уряд України 15 травня затвердив програму протидії легалізації таких прибутків на 2002 рік, а також методику застосування посередніх методів визначення податкових зобов'язань.

Інтерфакс-Україна*http://www.interfax

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...